Херсонський “Кристал” впевнено перемагає “Таврію”

13 Травня 2019 10:50

Виїзний матч проти Таврії став для Кристала чи не першим у 2019 році без значних кадрових втрат. Питання щодо участі у грі були тільки по Сергію Цою, якого турбували старі пошкодження.

Матч розпочався з місця в кар’єр. Суперники почали без розвідки, сміливо ідучи значними силами в атаку, але забити вдалося саме херсонцям. Ілля Шевцов отримавши м’яча на лівому фланзі відпасував на Барладима, а той довгою передачею вивів Мартяна віч-на-віч з воротарем господарів, Віктор холоднокровно переграв опонента — 0:1.

Пропустивши гол Таврія дещо активізувалася та намагалася відразу встановити рівновагу у рахунку, що не призвело до значної небезпеки біля воріт Ярослава Герасименко. Головна загроза у ці хвилини йшла від розіграшу стандартних положень. Кристалівці поступово повернули собі ігрову перевагу. Чудовий момент мав Барладим, але його удар воротар Таврії відбив, Антон Брижчук на добиванні також не зумів переграти голкіпера. Та зрештою рахунок було подвоєно ще до перерви. Барладим заробив кутовий з лівого флангу, а Ігнатьєв виконав точну передачу на Шевцова, який головою переправив м’яч у ворота — 0:2.

До перерви Кристал провів ще декілька перспективних атак, що не призвели до забитих м’ячів. Натомість свій шанс скоротити розрив у рахунку мала Таврія. Подача зі штрафного завершилася ударом Журавленка над поперечиною.

Другий тайм розпочався так само активно як і перший. Господарі повинні були відіграватися та йти вперед, але кристалівці надійно грали в обороні та активно застосовували пресинг на половині поля суперника. Скоріше Кристал міг збільшити рахунок ніж Таврія відіграти бодай м’яч. Саме так і сталося на 72 хвилині. Гливий, що вийшов на поле замість Іллі Шевцова п’ятьма хвилинами раніше отримав “круглого” в центральній зоні, до воріт було метрів 20-22 та все ж Іван наважився на удар з яким воротар господарів впоратися не зміг – 0:3.

Іван Гливий до власного доробку в виді забитого гола додав також і ложку дьогтю втративши м’яча біля власних воріт, але на щастя потужний удар Біжко прийшовся над поперечиною. Ще однією небезпекою для воріт херсонців був удар зі штрафного від Соколана з яким впорався Ярослав Герасименко.

Крапку у матчі поставив Барладим. Кристалівці швидко повернули м’яч у гру за допомогою вкидання з-за бокової лінії від Гливого, зрештою м’яч опинився у Барладима, який зорієнтувався скоріше за воротаря та захисників Таврії — 0:4.

Кристал впевнено перемагає перериваючи власну невдалу серію з чотирьох поспіль поразок. Наступний матч наша команда проведе 15 травня (середа) вдома, проти ФК Нікополь. На жаль через перебір жовтих карток не зможе взяти участь у грі Ілля Шевцов.
Початок матчу Кристал — Нікополь о 17:30.

Таврія Сімферополь — Кристал Херсон 0:4 (0:2)
Гол: Мартян, 8, Шевцов, 28, Гливий, 72, Барладим, 90+3