Як зробити вівсянку ще кориснішою

8 Травня 2019 12:18

Вівсяна каша – улюблені ласощі для багатьох людей вранці. Проте приготування вівсянки шляхом термічної обробки (варіння і т. п) робить її менш корисною. При томлінні каші в ній зберігається більше натуральних мікро- і макроелементів, тим самим дозволяючи зробити її по-справжньому цілющою.

zdorovia.com.ua

zdorovia.com.ua

Вам знадобиться
– Вівсяні пластівці;
– Вода;
– Кориця;
– Ізюм;
– Нерафінована олія.

Інструкція
Підігрійте воду, але не кіп’япіть її. Воду необхідно розігріти до температури приблизно 90 град (за Цельсієм), тобто зняти з плити незадовго до моменту, коли вона почне кипіти. Краще використовувати джерельну або талу воду, але також підійде фільтрована водопровідна вода.

Засипте в посуд необхідну кількість вівсяних пластівців. Зручніше використовувати посуд циліндричної форми (наприклад, кухоль або чашку), з якої відразу можна буде їсти кашу. Постарайтеся не використовувати вівсяні пластівці швидкого приготування, так як вони вже були схильні до термічної обробки і містять менше корисної клітковини і мікроелементів.

Додайте до пластівців трохи родзинок. Ізюм зробить вівсянку смачнішою і кориснішою. Попередньо промийте його прохолодною водою. При відсутності родзинок замініть його іншими сухофруктами (за смаком).

Повністю залийте вміст посуду з пластівцями і родзинками приготованою водою на 1-2 см і закрийте посуд зверху кришкою або невеликою тарілкою. Дайте каші настоятися протягом 15-20 хв.

Відкрийте посуд з кашею і дайте їй трохи охолонути. Не вживайте гарячу кашу – набагато корисніше їсти її теплою.

Додайте трохи кориці (за смаком) і злегка полийте кашу олією. Краще використовувати нерафіновану олію (першого отжима), оскільки в ньому міститься більше поживних речовин, наприклад, лляна або оливкова олії. Перемішайте кашу і вона готова до вживання.