Мало просто їсти вітаміни та багаті білком продукти. Треба робити це правильно. Як не дивно, багато хто робить це не так як потрібно. Тому корисна їжа може бути безкорисною або навіть шкідливою.
Ківі
Ківі багате джерело вітаміну С, кислот омега-3 і антиоксидантів. Його треба їсти разом зі шкіркою. Так організм отримує більше аскорбінової кислоти і фібри. Якщо ви не впевнені в якості продукту, то краще не ризикувати. А якщо ж ви відпочиваєте в жаркій країні і переконані, що ці ківі вирощені в природних умовах країн експортерів-ківі, то сміливо споживайте корисний плід.
Броколі
Ця кпуста містить велику кількість мінеральних речовин, вітамінів, особливо групи В. Броколі позитивно впливає на роботу травної системи і покращує склад крові. Багато роблять поширену помилку, вживаючи в їжу тільки суцвіття цієї капусти, в той час як в стеблах міститься ще більше вітамінів А, С, К і корисних речовин, які покращують і прискорюють детоксикацію організму.
Молоко
Коров’яче молоко складається з незамінних цінних речовин, які необхідні організму для нормальної життєдіяльності. Жоден інший продукт не містить стільки корисних елементів.
Але знежирене молоко ніякої користі організму не несе. До того ж, щоб прибрати зайвий жир з продукту, потрібно додати в нього щось ще, що не завжди є корисним.
М’ясо і карамелізована цибуля
Особливо актуально це для м’яса, яке готується на барбекю. В процесі смаження на відкритому вогні і карамелізації цукор вступає в реакцію з білком. Цей процес несе відповідальність за старіння шкіри і виникнення різних захворювань. Наприклад, проблем з серцево-судинною системою або хвороби Альцгеймера. Краще ці продукти тушкувати або запікати.
Кориця
Основна проблема кориці полягає в тому, що часто її недооцінюють. В основному пряність додають в кавові напої або в десерти. Це далеко не єдині варіанти застосування кориці. Відмінно кориця поєднується з вівсянкою. Можна додавати її також в чай і навіть в звичайну питну воду. Ще одна причина, по якій варто обов’язково включити корицю в раціон – вона допомагає регулювати рівень цукру в крові і контролювати апетит.