У Херсоні провели акцію на захист бджіл

15 Квітня 2019 11:27
Екологічну акцію «За бджолу, чисте довкілля та здоров’я людей» провели у Херсоні бібліотекарі, волонтери та представники екологічних організацій.

Про це повідомляє Укрінформ.

Учасники акції пройшли пішохідною вулицею Суворова та спілкувалися з херсонцями, розповідаючи про мету акції.

«В Україні сьогодні проходить акція на захист бджіл, минулого року їх багато загинуло. Неконтрольовано використовуються пестициди, які, як кажуть, потрапляють в Україну контрабандою, бо це вигідний бізнес. І наші дачники користуються пестицидами. Ми травимо самі себе. Ми хочемо виступити проти цього. Тому бібліотека Гончара приєдналася до акції, щоб нагадати: якщо ми не збережемо бджіл, то у нас не буде чистого довкілля і здоров’я у людей», – наголосила Олена Бджола, бібліотекар інформаційного центру обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара.

Херсонці, з якими спілкувалися активісти цікавилися, як саме вони можуть долучитися до захисту бджіл і що мають робити для цього.

Як зазначив один з учасників акції Микола Кошелюк, дачники закуповують дуже багато отрути і вважають, що це добре. За його словами, це – просвітницька акція, саме тому її організовують співробітники бібліотеки імені Олеся Гончара. Добре – без пластику, добре без отрутохімікатів, добре те, що органічне, відзначали учасники акції.