Дієтологи давно довели, що ковбаса із магазину – ворог для нашого організму.
Зробити бутерброд смачним і корисним не використовуючи ковбаси можна. Наприклад, відварити шматок м’яса в спеціях та з овочами. Пізніше його охолодити та нарізати тонкими шматками. Такі бутерброди точно зарядять енергією на весь день та не позначаться на фігурі, адже м’ясо – чудове джерело білка.
Замінити ковбасу можна і курятиною. Якщо філе замаринувати у спеціях та запекти в рукаві, то воно вийде соковитим та ароматним. Якраз те, що потрібно для бутербродів.
Якщо ви більше любите рибу, то ковбасу чудово може замінити лосось, форель або навіть оселедець. Замість трансжирів, які містяться в ковбасі, ви отримаєте жирні кислоти та фосфор, якого багато у рибі.
Набагато кориснішими на сніданок будуть бутерброди із сиром. Однак його слід обирати дуже прискіпливо та не економити. До того ж в жодному разі не варто купувати плавлений сир, адже він часом нічим не кращий за ковбасу.