Коли потрібно їсти продукти, щоб вони були найкориснішими

2 Квітня 2019 09:10
Фото: .turtlelakewi.com

Фото: .turtlelakewi.com

Корисна їжа може бути безкорисною або навіть шкідливою, якщо їсти її не правильно. Є певний період часу на добу, коли найкраще з певних продуктів засвоюються вітаміни. Якщо зробити це не за правилами, то здуття, важкості та коліків точно не уникнути. Що вже тут говорити про користь.

М’який сир

Незважаючи на те що більшість людей їсть сир на сніданок, правильніше вживати його у вечірній час. У ньому міститься білок, який легко засвоюється, не викликаючи відчуття тяжкості. Отже, сир – це відмінна альтернатива традиційній вечері, особливо для тих, хто прагне позбутися кількох зайвих кілограмів.

Горіхи

Найкращий час для того, щоб поласувати жменею горіхів – це перекус між сніданком і обідом. Так швидко поповнюються запаси енергії, що дозволить не переїдати в другій половині дня. При цьому буде час, щоб витратити отримані калорії. Якщо їсти горіхи після обіду, то з часом можна набрати кілька зайвих кілограмів.

Апельсини

Будучи джерелом необхідного організму вітаміну С, апельсини краще їсти після обіду, а не на сніданок. Адже якщо вживати їх натщесерце, то великий ризик розвитку гастриту і інших проблем з шлунково-кишковим трактом. Саме тому спробуйте їсти його в полудень, щоб трохи прискорити метаболізм і поліпшити травлення.

Банани

Банани, так само як і горіхи, найкраще їсти на другий сніданок. Для першого прийому їжі вони не підходять, так як можуть викликати відчуття тяжкості в шлунку, а ось якщо є їх увечері, то ви ризикуєте порушити роботу травної системи і додати кілька сантиметрів в талії.

Яблука

Ідеальний час для вживання яблук – це ранок, тому намагайтеся їсти їх саме на сніданок, щоб “розбудити” травну систему. Крім того, що міститься в яблуках, і особливо в яблучній шкірці пектин краще засвоюється протягом дня, а не вночі.

Кабачки

А ось кабачки навпаки, стануть прекрасним і корисним стравою на вечерю. У них міститься велика кількість клітковини, що допоможе уникнути почуття голоду до сну і не бігати до холодильника. Крім цього, кабачки мають легкий сечогінний ефект, а значить, вранці не буде на обличчі набряків, які часто бувають, особливо якщо неправильно повечеряли.

Помідори

Не варто на вечерю їсти помідори, які через велику кількість щавлевої кислоти впливають на водно-сольовий баланс і при вживанні їх у вечірній час провокують набряклість. Краще їсти їх на обід – так ви поліпшите травлення і активізуєте роботу підшлункової залози.

Джерело: gazeta.ua