Затверджено тариф на перевезення херсонців водним транспортом

20 Березня 2019 10:56

Вартість однієї поїздки на водному транспорті, який забезпечуватиме проведення навігації річкового транспорту у м.Херсоні, становитиме 30 грн для платних категорій громадян. 

Такий тариф затвердили на сьогоднішньому засіданні члени виконавчого комітету Херсонської міської ради.

Комунальне підприємство “Херсонський комунальний траснпортний сервіс”, яке відповідає за перевезення надало розрахунок вартості проїзду з урахуванням планових витрат на навігацію 2019 року.

Зауважимо, що за період навігації 2018 року річковим транспортом скористались більше 165 тис.людей, в тому числі близько 145 тисяч громадян з числа пільгових категорій та близько 30 тисяч осіб платних категорій.

У 2019 році заплановано перевезення близько 178 тисяч пільгових категорій херсонців. Це тягне за собою додаткове навантаження на міський бюджет.

“Для пенсіонерів та пільгових категорій громадян вартість поїздки, як і раніше, буде безкоштовною та на 50% нижчою від встановленого тарифу”, – підкреслив міський голова Володимир Миколаєнко.

Нагадаємо, що попередньо початок річкової навігації заплановано на 1 квітня.  До дачних ділянок херсонців возитимуть 5 теплоходів.