У Херсоні підписали меморандум щодо реалізації прав і соцгарантій для ветеранів

20 Березня 2019 11:30
Під час робочої поїздки на Херсонщину міністр у справах ветеранів України Ірина Фріз підписала меморандум про співпрацю між міністерством, облдержадміністрацією та облрадою щодо реалізації прав і соціальних гарантій для ветеранів.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Головна мета поїздки – ознайомитися з закладами, де мають надаватися медичні послуги ветеранам війни, а також підписання меморандуму з облдержадміністрацією та облрадою», – зазначила Фріз, спілкуючись з журналістами.

«Міністерство наразі формує свою політику у питаннях захисту ветеранів, яка має діяти на місцях. Якщо буде прийнято загальнодержавну програму, то ми, як Херсонська обласна державна адміністрація, готові до її імплементації», – каже голова ОДА Андрій Гордєєв.

Багато проблемних питань озвучили під час зустрічі з Фріз херсонські ветерани.

«Це забезпечення житлом, це надання пільг, це уніфікація посвідчень, це уніфікація пільг як для родин загиблих, так і для учасників бойових дій, це необхідність спрямовувати зусилля міністерства на розробку програм національно-патріотичного виховання, на формування позитивного іміджу ветеранів, необхідність підтримки їхнього бізнесу», – зазначила міністр.