Мовлення на Крим: після реконструкції Чаплинська вежа “виросте” на 40 метрів

7 Лютого 2019 11:13
На Херсонщині триває реконструкція Чаплинської вежі, що транслюватиме сигнал на Крим. Після завершення всіх робіт висота вежі з 90 метрів збільшиться до 130.

Про це Укрінформу повідомив директор херсонського філіалу Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Олександр Романцов.

«Після анексії Криму нам довелося направити туди сигнал, щоб було видно наші програми. Для збільшення зони поширення сигналу вирішили реконструювати вежу, зробити її вищою, завдяки чому збільшиться кількість програм. Посилення відбуватиметься в бік Криму теле- та радіопрограм у цифровому й аналоговому режимі», – розповів Романцов.

Проект реконструкції вежі почали розробляти у 2017 році. Будівництво розпочали 8 місяців тому. Вартість робіт складає близько 5 млн грн.

«Ми державне госпрозрахункове підприємство, бюджетних грошей тут немає. Є наші зароблені кошти. Ми є філіалом всеукраїнського концерну і протягом року збирали кошти з усіх філіалів. Вежі передавача будуються не тільки на територіях, що межують із Кримом, а й на Донбасі», – зазначив Романцов.

Петро Семерей, який виступає волонтером у будівництві, розповів, що радіус покриття сигналу 40-50 км для телебачення та 70-80 км для радіо.

«Фундаменти почали робити ще на початку минулого року, а сам монтаж вежі почався перед новим роком. На святкові дні робилися перерви, і зараз із 17 січня ми продовжуємо будівництво», – наголосив Семерей.

Загальна вага встановлених металевих елементів вежі – близько 100 тонн.

Фото: Херсонська ОДА