Природні ресурси Херсонщини збагатили бюджет на 76 мільйонів гривень

30 Січня 2019 14:24

За інформацією фахівців управління моніторингу доходів та обліково – звітних систем Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, упродовж 2018 року суб’єкти господарювання Херсонщини за використання природних ресурсів перерахували до бюджетів усіх рівнів 75,8 млн. грн. рентних платежів.

При цьому 40,1 млн. грн. від загальної суми надійшло до державного бюджету, а 35,7 млн. грн. – до місцевого. Порівняно з 2017 роком надходження платежів збільшилося на 14,8 млн. грн. або майже на чверть.

Надходження сформували плата за: спеціальне використання води, користування надрами, спеціальне використання лісових ресурсів та за користування радіочастотним ресурсом України.

Найбільше коштів надійшло від рентної сплати за спеціальне використання води – 77 % або 58,3 млн. гривень. Друге місце серед рентних платежів посідає плата за користування надрами, якої отримано 15,3 млн. гривень. Окрім того, за використання радіочастотного ресурсу суб’єкти господарювання сплатили 1,2 млн. грн., а лісових ресурсів – майже 1 млн. гривень.