Херсонська ОДА підписала меморандум з Міжнародним центром оборони та безпеки

29 Січня 2019 10:31

У Херсоні було підписано Меморандум про співпрацю між Херсонською обласною держадміністрацією та Міжнародним центром оборони та безпеки ICDS.

Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

“Сьогодні, 28 січня, в обласній державній адміністрації відбулася зустріч першого заступника голови обласної державної адміністрації Дмитра Бутрія з представниками Міжнародного центру оборони та безпеки ICDS з метою укладання Меморандуму про співпрацю та обговорення шляхів реалізації на території області естонсько-українського проекту “Стійка Україна»”, – йдеться у повідомленні.

Виконавчий директор Міжнародного центру оборони та безпеки, керівник естонсько-українського проекту «Стійка Україна» Дмитро Теперік презентував програму «Стійка Україна 2018-2020. Закриття критичних пробілів та розвиток людського капіталу для інформаційної стійкості, стратегічної комунікації та кібербезпеки в Україні на регіональному та локальному рівні» та розповів, що Міжнародний центр оборони та безпеки ICDS планує проводити на Херсонщині навчання персоналу, здійснювати обмін досвідом, а вже з квітня цього року й до 2020-го організовувати спільні заходи.

Він також поінформував, що Херсонщина є першою в Україні областю, з якою укладаються домовленості про співпрацю з проектом «Стійка Україна». Також у майбутньому ICDS планують започаткувати співпрацю у Маріуполі та Миколаєві.

За словами представників Міжнародного центру оборони та безпеки, естонську сторону найбільш зацікавили у Херсонській області такі галузі, як туризм, IT-технології та промисловість.

ICDS (International Centre for Defence and Security) є провідним аналітичним центром в Естонії, що спеціалізується на зовнішній політиці, безпеці і в питаннях оборони. Команда ICDS прагне бути першочерговим регіональним консультативним центром для спільнот професіоналів, які пов’язані зі сферою безпеки та оборони Естонії, її союзників і партнерів, у тому числі України.

Джерело: Укрінформ