Херсон отримає кредит від ЄБРР на закупівлю нових тролейбусів

21 Січня 2019 10:40
Депутати Херсонської міської ради на позачерговій сесії у п’ятницю затвердили підписану наприкінці грудня 2018 року угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку про підготовку кредитного фінансування для купівлі містом нових тролейбусів. Про це повідомляє Укрінформ.

“Міська рада вирішила: затвердити Угоду про підготовку кредитного фінансування від 27 грудня 2018 року, укладену між міською радою міста Херсон, комунальним підприємством “Херсонелектротранс” міської ради міста Херсон, Європейським банком реконструкції та розвитку”, – йдеться у прийнятому депутатами рішенні.

Під час голосування дане рішення підтримали 32 із 38 депутатів, присутніх у сесійній залі на момент голосування. 5 депутатів не голосували, 1 – утримався.

Як заявив у виступі на сесії перший заступник міського голови Ігор Козаков, підписана угода з ЄБРР наразі ще не є контрактом.

“Контракт буде винесено (на затвердження депутатами – ред.) орієнтовно до початку літа”, – зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, 27 грудня 2018 року у Києві відбулася зустріч міського голови Володимира Миколаєнка та першого заступника міського голови Ігоря Козакова із заступником голови в Україні Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Маріною Петров та старшим банкіром Денисом Гайовим.

Результатом зустрічі стало підписання угоди про підготовку кредитного фінансування між Херсонською міською радою, МКП “Херсонелектротранс” та Європейським банком реконструкції та розвитку. Згідно угоди, передбачено підготовку надання ЄБРР місту Херсону та МКП “Херсонелектротранс” довгострокового фінансування у сумі до 10 млн євро. На вказані кошти міська влада планує придбати для МКП “Херсонелектротранс” 50 нових тролейбусів.

На даний час в МКП “Херсонелектротранс” нараховується 45 тролейбусів, які технічно готові до роботи на лініях.