У Херсоні введено в дію нову нормативну грошову оцінку земель

18 Січня 2019 12:18

www.gazeta.lviv.ua

Головне управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує, що з 01.01.2019 на території Херсонської міської ради вводиться в дію нова нормативна грошова оцінка земель. Підставою для цього слугувало рішення Херсонської міської ради від 05.06.2018 № 1398 «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Херсона».

Згідно з п. 286.2. ст.286 Податкового кодексу України платникам плати за землю (крім фізичних осіб) необхідно самостійно обчислити суму земельного податку або орендної плати за землі державної та комунальної власності станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подати відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Подання такої декларації звільняє платника від обов’язку подання щомісячних декларацій.

У разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі разом з декларацією подається новий витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Витяги з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки можна отримати в Центрі надання адміністративних послуг (м. Херсон, просп. Ушакова, 37, вхід до будівлі з вулиці Преображенської (Декабристів). Режим роботи: понеділок-середа, п’ятниця-субота – з 9 год. до 16 год.; четвер – з 13 год. до 20 год..

За консультаціями ЦНАП звертатись за номером телефону: 26-26-65.

Також платники можуть скористатись електронною послугою Держгеокадастру згідно з онлайн заявою за допомогою публічної кадастрової карти України http://map.land.gov.ua (замовити Витяг про нормативну грошову оцінку).