Восени та взимку кількість свіжих овочів та фруктів значно зменшується, а отже – знайти джерело вітамінів та мінералів теж важче. Проте є сезонні зимові продукти, які здатні зміцнити ваш імунітет та наситити корисними компонентами.
Гранат
Гранат здатен захистити від хвороб серця та знизити рівень тригліцеридів в крові. Також ці фрукти знижують ризик раку молочної залози, покращують пам’ять і допомагають скинути вагу, завдяки своїй здатності продовжувати почуття ситості.
Мандарини
Саме яскраві та солодкі мандаринки – фруктовий символ усіх новорічних свят. Але вони не тільки смачні, а ще й корисні. Мандарини прискорюють обмін речовин і збагачують організм вітаміном С. В них також міститься велика кількість бета-каротину і вітаміну А, які важливі для правильного травлення. А ось вітамін В6, що міститься в мандаринах, допомагає боротися з депресією.
Хурма
Хурма багата бета-каротином, який покращує зір і стимулює регенерацію клітин бронхів і легень. А це дуже актуально в період грипу і застуди. А якщо ви намагаєтеся викорінити зі свого життя солодке, тоді хурма – ідеальний замінник, адже в ній міститься рослинний цукор, який зовсім не шкодить фігурі.
Цибуля-шалот
Крім солодких фруктів, взимку можна знайти і корисні овочі. Наприклад, цибуля-шалот. Вона містить достатню кількість вітаміну С для боротьби з простудними захворюваннями. Також вона контролює засвоюваність організмом жирів.
Журавлина
Журавлину можна купувати взимку, або заморозити її ще влітку. У журавлині виявлені кислоти, які діють, як антибіотики. Журавлинний сік допомагає боротися із запаленнями нирок, швидше одужувати після грипу та ГРВІ. У ній міститься багато фосфору, який зміцнює зуби і м’язи, калію – корисного для серця і вітаміну Н, необхідного для імунітету.
Брюссельська капуста
Її можна знайти на прилавках з листопада по березень. Ця капуста також багата на вітамін С, який просто необхідний в холодну пору.