Доктор Нікола Гейтс з Університету Нового Південного Уельсу розповів, як правильно вживати спиртні напої, щоб вони не нашкодили здоров’ю.
За словами фахівці, багато людей недооцінює обсяг споживаного алкоголю. Тому дуже важливо адекватно оцінювати випите спиртне, передає Namoi Valley Independent.
Гейтс рекомендую не споживати понад дві порції напоїв на день (один дрінк – це 10 грамів алкоголю або 100 мілілітрів вина середньої міцності).
Чим міцніший напій, тим менше допустимий обсяг. Наприклад, 100 мілілітрів Sauvignon blanc міцністю приблизно 11% еквівалентні 88 мілілітрів червоного вина міцністю 14-15%.
Якщо у пляшці червоного вина міцністю 14% міститься 8,5 стандартних дрінка (у пляшці білого міцністю 11% їх 7,5), то краще наливати вино у менший келих.
Нікола Гейтс нагадує, що спиртне – це токсин. Тому важливо влаштовувати собі відпочинок від алкоголю, це сприяє відновленню печінки.
Під час перерви можна знайти заміну алкоголю. Наприклад, у компанії друзів експерти радять пити безалкогольний напій з келихів для вина.