На Херсонщині роботодавці збільшили кількість вакансій

23 листопадаа 2018 10:11
На Херсонщині за 10 місяців 2018 року кількість вакансій робочих місць, що надана роботодавцями до служби зайнятості області, збільшилась на 8% у порівнянні з відповідним минулорічним періодом.

Про це повідомив Херсонський обласний центр зайнятості.

“Упродовж січня – жовтня 2018 року роботодавці області надали до служби зайнятості 23,9 тис. вакансій, що на 8% більше минулорічного показника”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією обласного центру зайнятості, в регіоні активно впроваджуються механізми стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць. Зокрема, протягом вказаного періоду 343 безробітних працевлаштовано на створені роботодавцями робочі місця шляхом компенсації фактичних витрат в розмірі єдиного внеску на загальнодержавне соціальне страхування. Професійне навчання за направленням служби зайнятості з початку року пройшли 4,6 тис. безробітних. Більшість із них навчались на замовлення роботодавців, а отже, працевлаштовані.

Як зазначають у відомстві, протягом 10 місяців 2018 року за допомогою служби зайнятості в області було забезпечено роботою 21,8 тис. осіб.

В середньому ж по Херсонській області станом на 1 листопада 2018 року на одну вакансію претендували 5 осіб, які шукали роботу.

Джерело: Укрінформ