Херсонський “Кристал” поступається у Горностаївці

5 листопадаа 2018 08:02

Останні матчі видалися для обох команд доволі вдалими, якщо Кристал здобував у них тільки перемоги то Мир чергував перемоги з нічиїми. Відмітимо також, що суперники підходили до очного протистояння у неоптимальних складах. Горностаївці через дискваліфікацію не могли розраховувати на Бойка та Малея, а херсонці на Цоя та Шевцова.

Матч розпочався за невеликої переваги Миру, який більш сміливо та масовано йшов у атаку. Така активність ледь не завершилася взяттям воріт Крюкова, але м’яч після удару Шестипалова та рикошету від Жовтюка влучив у стійку. Поступово Кристал вирівняв гру та мав непогану нагоду забити. Брижчук у вже фірмовому стилі обіграв захисника на лівому фланзі та змістившись трохи у центр пробив під поперечину. Онопко був на місці та перевів м’яч на кутовий.

Решта тайму пройшла переважно у позиційній боротьбі, відчувалося, що у складах обох команд не вистачає креативних футболістів групи атаки.

Початок другої половини зустрічі видався насиченим на події. Спершу чудову нагоду забити змарнував Гливий, який не зумів акцентовано пробити головою з вигідної позиції. Не сильний удар Івана по центру воріт став легкою здобиччю для воротаря господарів. А вже в наступній своїй атаці Мир відкрив рахунок. Провалилася опорна зона херсонців та два гравці Миру опинилися з правого кута штрафного майданчика проти двох гравців Кристала. Болобан вирішив не зближуватися з захисником та завдав сильного та влучного удару у самісінький лівий кут воріт Крюкова, на жаль наш воротар впоратися з цим ударом не зумів — 1:0.

Пропустивши гол наша команда збільшила швидкості та почала більш масовано атакувати. Горностаївці у свою чергу всім складом відійшли до власних воріт. Найреальніший шанс відігратися херсонці мали приблизно на 55 хвилині коли після подачі зі штрафного Барладиму не вистачило лічених сантиметрів аби влучити у ворота суперника. Ще одного разу господарів виручив воротар. Брижчук завдавав удару низом у нижній правий кут воріт, але Онопко зіграв надійно та парирував і цей удар.

Розуміючи, що втрачати нема чого наші футболісти пішли в атаку всіма силами, оголивши власні тили. Цією ситуацією господарі скористалися повною мірою. Спочатку закидання з глибини поля на хід Цибульському не зміг перервати Малиш, в результаті чого вихід гравця Миру віч-на-віч з Крюковим завершився другим взяттям воріт. А вже в компенсований арбітром час кристалівці втратили м’яч після невдалого розіграшу стандартного положення та вже двоє гравців Миру вийшли на побачення з нашим воротарем. Цибульський віддав передачу на Глущенка, який встановив остаточний рахунок матчу -3:0.

У підсумку відчайдушна спроба херсонців відігратися завершилася розгромною поразкою.

Попереду заключний матч 2018 року проти новокаховської Енергії, що відбудеться 10 листопада у Херсоні. Початок о 13:00.

Мир Горностаївка — МФК Кристал Херсон 3:0 (0:0)

Голи: Болобан, 48, Цибульський, 83, Глущенко,90+3

Мир: Онопко, Чмеленко, Голядинец, Бринько, Мілесін, Пятов, Шестипалов, Цибульський, Кривич, Болобан (Глущенко, 90+2), Доценко (Волков, 85).

Запасні: Гордецький, Томенко, Шмиголь, Савченко.

Кристал: Крюков, Жовтюк, Малиш, Карась, Лаптєв, Ігнатьєв, Кучер (Михайленко, 53), Барладим, Гливий (Черкашенко, 83), Мартян (Меженський, 71), Брижчук (Остроконь, 86).

Запасні: Бурла, Сарбєй, Акімов.

Попередження: Чмеленко, 66, Голядинець, 75, Мартян, 65.