Херсонський «Дніпро» мінімально обіграв «Донбас»

1 листопадаа 2018 10:06

Донеччани відіграли дві шайби тільки в кінці третього періоду

У Херсоні між місцевим «Дніпром» і «Донбасом» відбувся центральний матч чотирнадцятого туру чемпіонату України з хокею – чемпіонату Української хокейної ліги. Раніше МХК «Динамо» в напруженому поєдинку обіграв «Крижаних Вовків».

Як і передбачалося, матч в Херсоні видався напруженим і видовищним, як і годиться протистоянню лідерів. Видно, що обидві команди були готові до останнього битися на кожному сантиметрі майданчика і на характері відвойовувати свої три очки.

У цьому матчі варто відзначити гру обох воротарів, які надійно обороняли свої ворота і впевнено рятували свої команди від пропущених шайб. Саме тому аж до 34-ї хвилини зустрічі на табло трималися нулі, а будь-які атаки і кидки зводилися “нанівець” неперевершеною майстерністю голкіперів.

Таким чином, рахунок був відкритий лише на екваторі поєдинку, коли капітан «Дніпра» Микола Коляда прямо-таки “заштовхав” шайбу в ворота Богдана Дьяченка, не залишивши тому шансів на порятунок.

Третя двадцятихвилинка стала найрезультативнішим відрізком зустрічі – херсонцям вдалося ще двічі прошити Богдана Дьяченка та заволодіти комфортним відривом у рахунку, завдяки точним кидкам Олександра Найдьонова і Романа Мацейка. А команда Сергія Вітера, в свою чергу, почала відповідати голами тільки під кінець матчу – двічі Олега Петрова прошив Олександр Костіков. Але цього не вистачило «Донбасу», щоб зрівняти рахунок і перевести гру в овертайм.

Таким чином «Дніпро» втретє в сезоні обігрує чинного чемпіона України і принаймні до завтра посідає перше місце в турнірній таблиці з 36 набраними очками.

Заключний матч 14-го туру УХЛ відбудеться вже завтра, 1 листопада, о 18:45 в Білій Церкві між «Білим Барсом» і «Кременчук». Пряма трансляція буде доступна в ефірі телеканалу XSPORT.

«Дніпро» – «Донбас» 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)

Шайби: 1:0 Коляда (Янішевський, Макарицкий), 34:33; 2:0 Найдьонов (Макарицкий), 47:39; 3:0 Мацейко (Найдьонов), 51:33; 1:3 Костіков (Лялька, Захаров), 53:26; 2:3 Костіков (Кирющенков, Луговий – шост.полевий), 59:47.

«Дніпро»: Петров (Сулютін); Білоусов – Декало, Афанасьєв – Пугачов, Сірченко – Шпак, Матусевич – Будько; Болдирєв – Коляда – Янішевський, Золотухін – Коваленко – Жвачкін, Макарицкий – Мацейко – Найдьонов, Тимченко – Брага – Болотін.

«Донбас»: Дьяченко (Костенко – з 51:22 до 54:29, з 56:29 до 59:04); Гончаров – Ігнатенко, Сильницький – Александров, Григор’єв – Фірсов, Воронін; Лялька – Захаров – Кирющенков, Луговий – Кузьмик – Карпенко, Костіков – Новіков – Денискін, Чердак – Мазур – Мостовий.

Джерело: Сайт УХЛ