Херсонський «Дніпро» вперше в сезоні перемагає «Кременчук» по буллітам

25 Жовтня 2018 08:55

Команди мають однакову кількість очок після 12 турів

У Кременчуці відбувся матч 12-го туру чемпіонату України з хокею – чемпіонату Української хокейної ліги між «Кременчук» та «Дніпром». Команди займали 1 та 2 місця відповідно в турнірній таблиці, а в обох минулих зустрічах переможцями виходили “городяни”.

Традиційно, матчі «Кременчука» та «Дніпра» є не надто результативними, але бойовими і видовищними. Рахунок в поєдинку на 18-й хвилині відкрив капітан «Кременчука» Тимур Гриценко, на швидкості проскочив повз захисників «Дніпра».

Другий період пройшов в рівній боротьбі під знаком голкіперів – і Георгій Бояршинов, і Олег Петров “тягнули” буквально все кидки своїх візаві. Особливо відзначився воротар “городян”, двічі заробив малі штрафи протягом 11 хвилин.

Однак вплинуло на хід матчу інше вилучення гравця «Кременчука» – Богдан Поліщук заробив 2 хвилини за підніжку, і Олексій Янішевський успішно реалізував це більшість за 3 хвилини до кінця третього періоду.

Рахунок залишався рівним і в овертаймі, незважаючи на два видалення гравців «Дніпра» і перевага в двох польових гравців для «Кременчука» – в такому форматі команди провели півтори хвилини.

Cерии з 5 післяматчевих кидків для виявлення переможця виявилося недостатньо хокеїстам. Вирішальний кидок по воротах Георгія Бояршинова став шостим – його завдав Роман Мацейко, раніше також реалізував іншу свою спробу.

Таким чином, «Дніпро» наздогнав «Кременчук» в турнірній таблиці, проте за рахунок більшої кількості очок в особистих зустрічах “городяни” залишаються на першому місці.

Наступний матч «Дніпро» зіграє 27 жовтня о 13:50 проти МХК «Динамо», а «Кременчук» на день пізніше зустрінеться з «Крижаними Вовками» о 12:45. Обидва матчі будуть показані на сайті XSPORT.ua.

«Кременчук» – «Дніпро» 1:2 (1:0; 0:0; 0:1; 0:0; 0:1)

Шайби: 1:0 Гриценко (Савченко, Бєльський), 17:23. 1:1 Янішевський (Коляда, Декало – більш.), 56:25. 1:2 Мацейко – вирішальний кидок.

«Кременчук»: Бояршинов; Толстушко – Грицких, Севрюгин – Бєльський, Хрішпенц – Бойових, Савицький – Горлушко; Поліщук – Красильников – Кривошапкин, Савченко – Гриценко – Ворона, Кисельов – Фурса – Зайцев, Ефімочкін – Ципнятов – Муртіщев.

«Дніпро»: Петров; Білоусов – Декало, Пугачов – Афанасьєв, Шпак – Сірченко, Матусевич – Будько; Янішевський – Мацейко – Макаріцкій, Коляда – Коваленко – Жвачкін, Бондаренко – Найдьонов – Золотухін, Болотін – Брага – Тимченко.

Джерело: Сайт УХЛ