На Херсонщині на одне робоче місце – 5 претендентів

19 Жовтня 2018 11:30
На Херсонщині на одне вакантне місце наразі претендують 5 безробітних.

Про це повідомив Херсонський обласний центр зайнятості.

“Упродовж січня-вересня 2018 року роботодавці області надали до служби зайнятості 21,7 тис. вакансій, що на 7% більше минулорічного показника. В середньому по Херсонській області на 1 жовтня 2018 року на одну вакансію претендувало 5 осіб, які шукали роботу”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією відомства, у січні-вересні цього року послугами Херсонської обласної служби зайнятості скористалися 23,7 тис. безробітних громадян. Наразі ж послугами служби зайнятості користуються 6,8 тис. зареєстрованих безробітних, з яких більше половини становлять жінки, третину – безробітна молодь віком до 35 років.

Як зазначають в обласному центрі зайнятості, посилаючись на інформацію його директора Євгенія Єрашова, впродовж цього періоду за допомогою служби зайнятості в регіоні були забезпечені роботою 20,1 тис. осіб. 318 безробітних працевлаштовано на створені роботодавцями робочі місця шляхом компенсації фактичних витрат в розмірі єдиного внеску на загальнодержавне соціальне страхування.

Професійне навчання за направленням служби зайнятості з початку 2018 року пройшли 4,3 тис. безробітних, більшість з яких навчались на замовлення роботодавців, а відтак – працевлаштовані. Також були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру 4 тис. осіб із числа безробітних.

Станом на 1 березня 2018 року, згідно даних Херсонського обласного центру зайнятості, на Херсонщині на одне вакантне робоче місце претендували 14 безробітних осіб, які шукали роботу.

Джерело: Укрінформ