Чашечка теплого напою допомагає впоратися із застудами чи просто підніме настрій.
Пропонуємо переглянути рецепти корисних осінніх чаїв.
Арония
Так називають чорноплідну горобину. Аронія вважається однією з головних протизастудних ягід через великий вміст вітаміну С.
Напій з аронії корисний для судин мозку, він допомагає при головному болю і хронічних мігренях.
Щоб приготувати такий напій візьміть 2 столові ложки сухих ягід горобини, змішайте з сухими плодами шипшини і заливають окропом. Напій має настоятися в термосі 10-12 годин.
Обліпиха
Плоди обліпихи джерело мікроелементів, які зміцнюють імунітет і допомагають боротися з распіраторними інфекціями. Фахівці радять щодня з’їдати всього 50 г обліпихи, а якщо змішати ягоди з медом, вийде відмінний засіб від кашлю і болю в горлі.
Глід
До складу глоду входить кверцетин та інші флавоноїди. Вони захищають стінки артерій від відкладення холестеринових бляшок, а також протидіють вірусам.
Відвар плодів глоду знижує артеріальний тиск, а також він допомагає при запаленні легенів. Його застосовують і при сильному роздратуванні, чай з плодів глоду забезпечить спокійний сон.