Якщо у вас завалялися переспілі овочі чи фрукти, не поспішайте їх викидати. Їх можна приготувати і отримати чудову страву.
Портал Іvona описує сім способів, як можна використовувати залежані овочі і фрукти. Однак пам’ятайте, зігнилі чи із цвіллю продукти уже нічого не врятує, не використовуйте їх у їжу.
Помідори
Помідори, які прим’ялися, будуть чудовою основою для томатного соусу. Очистіть томати від шкірки, подрібніть в пюре і протушкуйте на сковороді разом з цибулею, часником і пряними травами.
Готовий соус можна додавати для приготування пасти і піци.
Цукіні та баклажани
Залежалися баклажани та цукіні? Не біда! Розріжте ці овочі на шматочки, добре скропіть оливковою олією і лимонним соком, додайте спеції за смаком і залиште маринуватися на півгодини. Потім запечіть в духовці або на грилі до золотистого кольору.
Банани
Потемнілі банани ще не ознака, що вони зіпсовані. З них можна приготувати чудову випічку. Зокрема, найсмачніший і соковитий банановий кекс виходить тільки з переспілих бананів.
Яблука
З перестиглих яблук можна приготувати соус, який стане хорошим доповненням до морозива, пирогів і навіть страв зі свинини.
Ягоди
Перестиглі ягоди можна заморозити. Для цього розкладіть їх на деку в один шар і поставте в морозильну камеру на кілька годин. Після цього акуратно складіть в пакети і знову відправите в морозилку.
Зелень
Зелень також можна заморозити. Помийте та прокушіть її, а тоді акуратно розкладіть трави на деку в один шар і залиште у морозилці на 2 години. Потім складіть в пакет або пластиковий контейнер.
Цитрусові
Свіжовичавлений сік можна випити відразу або перелити в формочки для льоду і заморозити. А сушену цедру використовуйте як ароматизатор домашньої випічки і десертів.