
Про це повідомило ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області.
“Херсонським міським управлінням (Держпродспоживслужби – ред.) у вересні 2018 року розпочато перевірки пунктів швидкого приготування харчових продуктів, а саме: шаурми, хот-догів тощо. Під час перевірок виявлено незадовільний санітарний стан місць приготування та реалізації продуктів харчування, відсутність у персоналу санітарного спецодягу та елементарних знань з особистої гігієни, контролю температурних режимів приготування та зберігання харчових продуктів і сировини тваринного походження, відсутність відповідно облаштованих місць для миття рук, посуду, інвентарю, обладнання”, – йдеться у повідомленні.
Як зазначають у відомстві, станом на 25 вересня 2018 року Головним державним інспектором – начальником Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за результатами цих перевірок вже винесено 7 рішень про тимчасове припинення обігу харчових продуктів (шаурма у лаваші, хот-доги тощо) у тих пунктах швидкого приготування вуличної їжі, що не відповідають законодавству про харчові продукти і становлять загрозу для життя та здоров’я людей.