7 звичок в харчуванні, від яких варто відмовитись

9 Вересня 2018 13:50

Американські дієтологи розповіли, від яких звичок, пов’язаних з щоденним прийомом їжі, краще відмовитися. Це дуже позитивно вплине не тільки на здоров’я людини, але і на її настрій, надавши сил і додаткової енергії.

zdorovia.com.ua

zdorovia.com.ua

1. Пропуск прийомів їжі

Не робіть відмову від сніданку або вечері дієтичною стратегією. Кожен прийом їжі абсолютно необхідний нашому тілу для підтримки всіх його функцій.

А пропуск сніданку або вечері переводить організм в режим захисту від голоду, при якому метаболізм сповільнюється, і все з’їдене негайно відкладається у вигляді жиру під шкірою про запас.

2. Пізні перекуси

Прийом їжі в пізній час, і особливо калорійних продуктів, змушує організм працювати з надмірним зусиллям. А ночами шлунку і кишечнику потрібно не працювати, а відпочивати.

3. Прийом їжі без відчуття голоду

Багато людей налягають на різного роду страви, не відчуваючи голоду. Якщо в холодильнику залишився шматок лазаньї, то не поспішайте розігрівати його, поки по-справжньому не зголодніли.

4. Довільне харчування

Обов’язково складайте плани того, з чого будуть складатися ваші сніданки, обіди або вечері. Якщо вирішувати це питання в останній момент, то в тарілці обов’язково виявиться маса неправильно підібраних, незбалансованих і навіть шкідливих продуктів харчування.

5. Емоційне харчування

Відмовтеся від звички до прийому їжі в той момент, коли вам нічого робити або ви відчуваєте тугу. Це часто призводить до переїдання і зайвої ваги.

6. Заміна води і соку газованою водою

Вода необхідна для дотримання водного балансу в організмі. Вона також виводить токсини, які фільтрують нирки.

7. Перекушування

Просто тому, що шоколадки або тортики здаються такими смачними на вигляд, не варто харчуватися ними між основними прийомами їжі. Це дуже погана звичка, від якої краще відмовитися. І не треба виправдовувати себе тим, що на сніданки, обіди та вечері у вас тільки здорова їжа.