Порти Ольвія та Херсон готові для передачі в концесію – Мінінфраструктури

6 Вересня 2018 08:01
В Україні завершилася підготовка ТЕО передачі в концесію українських портів – ДП «Стивідорна компанія «Ольвія» і ДП «Херсонський морський торговельний порт».

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

“Завершено роботу над підготовкою технічно-економічних обгрунтувань передачі в концесію українських портів Ольвія та Херсон. Запрошуємо всіх потенційних учасників конкурсу звертатися до Міжнародної фінансової корпорації, провідного радника проектів, для обговорення деталей проектів та для реєстрації як потенційних учасників конкурсу”, – йдеться у повідомленні Мінінфраструктури.

Прес-служба наголошує, що зареєстровані учасники отримають офіційне запрошення на конференцію учасників, яка відбудеться протягом вересня 2018 року, та зазначає, що з питань стосовно проектів можна звертатися до представників Міжнародної фінансової корпорації.

Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури України і Міжнародна фінансова корпорація (IFC) 14 листопада 2017 року підписали Меморандум про взаєморозуміння з метою розвитку державно-приватного партнерства (ДПП) в портовій галузі. Зокрема, IFC допоможе структурувати проекти ДПП в двох українських портах – ДП «Стивідорна компанія «Ольвія» і ДП «Херсонський морський торговельний порт».

Раніше, в червні 2017 року, Мінінфраструктури затвердило плани підготовки і реалізації пілотних проектів з передачі в концесію державного майна ДП «Стивідорна компанія «Ольвія», ДП «Херсонський морський торговельний порт», залізнично-поромного комплексу ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» і майна ДП «Адміністрація морських портів України».

Джерело: Укрінформ