Вісім щоденних звичок успішних людей

5 Вересня 2018 09:50

Що роблять успішні люди щодня / pixabay.com

Американський письменник та інвестор Тімоті Ферріс створив список речей, які потрібно робити щодня, якщо ви хочете добитися успіху у кар’єрі та інших сферах життя.

Ферріс поспілкувався з понад 200 успішними особистостями в різних сферах діяльності. На основі цієї інформації, Тімоті склав рейтинг речей, які варто робити щодня для успіху, пише Time.

8 речей, які успішні люди роблять щодня:

1. Спокійний та вдумливий ранок

З самого ранку розставляйте пріоритети і підходьте до кожної справи окремого вдумливо і свідомо. Успішні люди складають розпорядок дня і спокійно аналізують те, що відбувається навколо.

І коли вони вже сформували план дій, з ясними думками приступають до справ.

Якщо ранок видався занадто напруженим, сядьте у зручне положення і кілька хвилин помедитуйте.

2. Перетворювати свої слабкі сторони у сильні

Ферріс наводить на приклад історію радіоведучого Дена Карліна, який прославився незвичною манерою розмови.

Багато людей вважали, що у Дена жахлива дикція, що він говорить то занадто тихо, то дуже голосно.

Незважаючи на поради, ведучий продовжив вести програму із властивим йому стилем. Одного разу якийсь чоловік на вулиці вигукнув: “Дивіться, це ж Ден Карлін! Знаєте, він то кричить, то шепоче. Ось же він!”

Люди звикли та полюбили Дена, а програма стала досить популярною.

3. Не ігнорувати шаблони

Шай Карл, який створив медіа-бренд Maker Studios, наголошує, що не потрібно боятися стандартних порад, кліше.

Шай поділився, що коли хотів схуднути, він не побіг купувати найсвіжішу книгу з порадами зі схуднення і не сів на модну дієту. Він став менше їсти і більше займатися спортом. І це справді допомогло йому досягти результатів.

За його словами, багато речей є на слуху просто тому, що вони діють. А люди не досягають своїх цілей, тому що занадто ускладнюють собі завдання.

4. Думати, терпіти і чекати

Буває, що очікування – це кращий помічник у досягненні цілей, ніж блискавичні рішення. Думаючи, розставляючи все по поличках, переживаючи різні життєві ситуації і чекаючи відповідного моменту, можна досягти великих перемог.

5. Ранок вечора мудріший

Прислів’я, яке довело багато успішних людей. Наприклад, Рейд Хоффман, засновник LinkedIn і один із співзасновників PayPal, ніколи не вирішує проблеми проти ночі. Він записує невирішене питання і засинає, дозволяючи своїй підсвідомості “переварити” інформацію під час сну. Як правило, на ранок він прокидається з ясними думками і знаходить рішення.

6. Робити більше, ніж від вас вимагається

Якщо ви будете більш активними, робити більше, ніж від вас просять, дивитися вперед і прогнозувати ситуацію, ви отримаєте безцінний досвід і станете одним з кращих у своїй справі.

7. Теорія п’яти шимпанзе

У зоології є теорія, згідно з якою поведінку шимпанзе можна передбачити за звичками і способом життя мавп, з якими тварина контактує найчастіше. Оцініть своє коло спілкування. Якщо ці люди успішні або прагнуть до успіху, то, швидше за все, ви такий самий.

8. Спочатку слухати, а потім робити висновки

Успішні люди спершу вникають в суть питання, а не роблять поспішних висновків з перших вражень. Перш ніж засуджувати когось, дізнайтеся всі подробиці ситуації.

Джерело: 24 канал