Топ-6 продуктів для здоров’я артерій та здорового серця

29 Серпня 2018 09:52

Для збереження здоров’я артерій є шість кращих продуктів. Такі рекомендовані для артерій продукти досить багаті поживними речовинами і забезпечують організм усім необхідним. У них в достатній кількості містяться антиоксиданти і поліфеноли, вітаміни і мінерали. Ці продукти не так давно почали називати Суперфуд. Вони дійсно виключно корисні для здоров’я людей, для збереження чистоти артерій.

zdorovia.com.ua

zdorovia.com.ua

Артерії, як відомо, переносять кров, багату на кисень, від серця до органів і тканин організму. Але такі негативні чинники, як неправильний спосіб життя і незбалансований раціон харчування, хронічне запалення призводять до накопичення на внутрішніх стінках артерій нальоту, який стримує вільне переміщення крові.

Згаданий вище Суперфуд якраз і допомагають зберегти артерії чистими, а значить, зменшити ризик серцево-судинних захворювань.

Журавлина

Ця ягода в свіжому вигляді досить терпка. Вона являє собою універсальний інгредієнт на кухні – її часто додають в каші, десерти, салати, соуси, прикрашають нею основні страви. Журавлина дуже багата калієм, вона допомагає знизити рівень “поганого” холестерину і підвищити рівень “хорошого”. Дослідження підтвердили – постійне споживання цієї ягоди допомагає зменшити ризик серцевих захворювань.

Часник

Як би не пах часник, пам’ятайте – він чудово покращує здоров’я серця, знижує рівень холестерину. Німецькі експерти в ході досліджень встановили, що часник допомагає ефективно боротися з віковими змінами в роботі серцево-судинної системи.

Куркума

У цій східній спеції міститься куркумін, який є протизапальною речовиною. Саме ця речовина не дає артеріям ставати жорсткішими і накопичувати шкідливі бляшки. Також куркума багата на вітамін В6, який запобігає пошкодженню кровоносних судин і не допускає накопичення нальоту. А ще ця спеція знижує рівень шкідливих ліпідів і зменшує окислення холестерину.

Шпинат

Шпинат можна додавати в салат, готувати з нього смузі і детокс-коктейлі, тушкувати з іншими овочами. Шпинат є одним з головних представників Суперфуд, входячи в список 40 найбільш живильних продуктів. Ця рослина з його користю для здоров’я артерій багата калієм і фолієвою кислотою. А вони допомагають знизити кров’яний тиск. В ході досліджень встановлено, що шпинат відмінно зміцнює серце, посилюючи функції азотної кислоти, що оптимізує кровообіг і кров’яний тиск.

Оливкова олія

Оливкова олія може бути варіантом для обсмажування овочів і заправкою для салатів. Це масло являє собою джерело антиоксидантів поліфенолів і мононенасичених жирів, які допомагають запобігти утворенню небезпечного нальоту в артеріях. Дослідження показали, що у людей, старших 65 років, які постійно вживали оливкову олію, ризик виникнення інсульту знижувався на 41%.

Гранат

Вживання гранатів в салатах, у вигляді соку однозначно позитивно позначаються на здоров’ї, зміцнюючи стінки артерій. Гранати містять фітохімічні речовини, які працюють за принципом антиоксидантів, зберігаючи при цьому слизову оболонку артерій здоровою. Сік цього фрукта відмінно стимулює вироблення в організмі оксиду азоту, який допомагає нормалізувати кровообіг і зберегти артерії чистими.