Про це повідомили в Головному управлінні статистики у Херсонській області.
“На Херсонщині у липні 2018 року зафіксовано зниження вартості плодоовочевої продукції. Овочі подешевшали на 16,3%, а фрукти – на 12,6%”, – повідомили в облстатуправлінні.
Зокрема, солодкий перець подешевшав в 2,6 раза, помідори – в 2 рази, буряк – на 34,3%, баклажани – на 29,2%, білокачанна капуста – на 28,9%, картопля – на 20,3%, ріпчаста цибуля – на 8,1%, кабачки – на 5,9%. Ціни на виноград зменшились в регіоні на 21,6%, на кавуни – на 17,1%, банани – на 12,2%, яблука – на 8,7%, апельсини – на 0,9%.
Разом з тим, в області у липні зросли ціни на моркву (на 11,7%), огірки (на 0,2%), ківі (на 12,1%) та лимони (на 8,8%).
За інформацією ГУ статистики в області, овочі з усіх продуктів харчування подешевшали на Херсонщині у липні найбільше. Загалом же, продукти харчування подешевшали в регіоні у липні на 2,8%.
Як повідомляв Укрінформ, протягом останніх років Херсонщина є серед регіонів України найбільшим виробником овочевої продукції. В 2010 році Херсонська область виробила 841,5 тис. тонн овочів. За період з 2011 по 2017 рік Херсонщина щороку виробляла овочевої продукції від 1 млн 123 тис. тонн до 1 млн 300 тис. тонн.