Футбольний трилер по-херсонськи

25 Серпня 2018 14:11

Волею кубкового жереба у суперники херсонському МФК Кристал дістався представник першої ліги з Хмельниччини – ФК Агробізнес Волочиськ, що в останній час став досвідченим  бійцем у матчах “на виліт”, вигравши два з двох фіналів (Фінал Аматорського Чемпіонату 2016-2017, Фінал Чемпіонату другої ліги 2017-2018).

Матч розпочався за ігрової переваги футболістів Агробізнесу. Гості впевнено контролювали м’яч, та створювали постійний тиск на ворота Кристала. Відчувалося, що в опорній зоні не вистачало Сергія Цоя, що не зміг вийти у стартовому складі через пошкодження. Попереду у херсонців виходило відверто мало, атлетичні захисники гостей впевнено справлялися з гравцями групи атаки нашої команди. Зрештою створений тиск призвів до взяття воріт. Атака Агробізнеса правим флангом завершилася подачею до штрафного майданчика Кристала, Юрчак головою скинув м’яча далі на Грушу, який опинившись один по центру воріт впевнено  пробив повз Крюкова – 0:1.

Другий тайм розпочався з заміни у складі херсонців. На полі з’явився досвідчений Сергій Цой. З виходом капітана гра Кристала заспокоїлася, наша команда стала більше контролювати м’яч, але до ударів по воротах справа не доходила. Агробізнес у свою чергу доволі спокійно оборонявся, до середини другої половини зустрічі склалося враження, що футболістів з Волочиська влаштовує мінімальна перевага. Ця перевага трималася до останньої хвилини основного часу, коли кристалівцям таки вдалося зрівняти рахунок. Брижчук на лівому фланзі віддав у розріз на Барладима, Андрій в свою чергу подав м’яча на дальню стійку воріт Чернобая де вже традиційно опинився Микола Жовтюк ударом головою переправивши м’яч до сітки воріт – 1:1.

Гра перейшла у додатковий час у якому обидві команди могли забивати. Спочатку гравці Агробізнесу в одній з атак влучили у стійку воріт, а добивання прийшлося у руки Крюкова. У свою чергу Барладим міг забивати за Кристал, Андрій головою пробив у воротаря. Свій момент мав і Брижчук, але з вигідної позиції Антон так і не завдав удару по воротах.

Підсумок основного та додаткового часу матчу – 1:1, що означало пробиття одинадцятиметрових ударів.

Кристалу хоч і протистояла команда першої ліги, але на воротах у херсонців – Крюков!
– Микита відбив перший же удар від гравця Агробізнесу чим додав впевненості партнерам по команді.
– Сергій Цой впевнено реалізував свій удар 1:0.
– Гравець гостей Ігор Курило також зумів забити 1:1.
– Микита Карась пробив у самісіньку дев’ятку воріт 2:1
– Крюков потягнув удар від Темнюка 2:1
– Кучер завиває 3:1
– Ігор Бойчук забиває за представників Хмельниччини 3:2
– Щоб здобути перемогу у серії Лаптєв повинен був забити, що Михайло упевнено й зробив розвівши м’яч та воротаря по різних кутах 4:2

Кристал перемагає та проходить у наступний раунд Кубка України! Жеребкування третього попереднього етапу відбудеться 31 серпня. У ньому візьмуть участь 20 команд: 14 переможців другого попереднього етапу, шість команд УПЛ, які згідно з рейтингом станом на початок сезону посідали місця із сьомого по 12-е. Базовий день проведення матчів другого попереднього етапу – 26 вересня.

МФК «КРИСТАЛ» (ХЕРСОН) — «АГРОБІЗНЕС» (ВОЛОЧИСЬК) — 1:1 (п.4:2)
Голи: Жовтюк, 90, Груша, 35

Кристал: Крюков, Карась, Жовтюк, Малиш, Лаптєв, Меженський (Михайленко, 100), Кучер, Чаус (Брижчук, 61), Барладим, Горбовський (Цой, 46), Гливий (Михайлов, 81).

Запасні: Бурла, Ігнатьєв, Остроконь.

 Головний тренер: Олександр Овчинніков

Агробізнес: Чернобай, Дубчак, Полторацький, Курило, Гагун, Кухарук, Думанюк (Юхимович, 95), Когут Іван (Когут Микола, 82), Груша (Темнюк, 63), Юрчак, Семенець (Скакун, 61).

Запасні: Одольський, Чиж, Атласюк,  Бойчук, Слотюк, Пліс.

Головний тренер: Андрій Донець

Попередження: Горбовський 42, Лаптєв 83 — Полторацький 19, Дубчак 72, Темнюк 83.