Топ-5 продуктів, які повинні бути на кожній кухні

21 Серпня 2018 21:21

У сьогоднішньому огляді пропонуємо 5 продуктів, які не тільки зроблять смак і аромат ваших страв яскравішим і більш насиченим, а й принесуть організму чимало користі. Не забудьте цей список, коли наступного разу підете за покупками.

zdorovia.com.ua

zdorovia.com.ua

1. Яблучний оцет

Ідеальний спосіб миттєво поліпшити смак страви – додати в нього трохи кислинки. Напевно для цих цілей у вас завжди в запасі є винний або бальзамічний оцет. Пропонуємо розширити палітру смаків на вашій кухні і придбати в найближчому супермаркеті пляшку яблучного оцту. Він не тільки володіє прекрасним фруктовим ароматом, але і містить масу корисних речовин: вітаміни А, В1, В2, В6, С, Е, пектини, різні кислоти, а також калій, кальцій, натрій, фосфор, кремній, калій, магній, залізо , сірку, хлор, мідь.

Як використовувати: яблучний оцет ідеально підходить для заправки салатів, маринування м’яса і навіть приготування деяких видів випічки.

2. Кокосове молоко

Адепти здорового способу життя люблять кокосове молоко не тільки за приємний солодкуватий смак з кремовими відтінками, але і за корисні властивості: воно позитивно впливає на роботу щитовидної залози і нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, допомагає поліпшити імунітет і позбутися синдрому хронічної втоми. Кокосове молоко ідеально підходить людям з непереносимістю лактози як альтернатива коров’ячому білку, проте тим, хто страждає від алергії на фруктозу, краще від нього утриматися.

Як використовувати: кокосове молоко можна використовувати у випічці, тушкувати в ньому м’ясо, робити каррі, готувати супи і гарніри.

3. Рідкі амінокислоти

Якщо ви любите азіатську кухню, то напевно на вашій кухні є одна, а то і кілька пляшечок з соєвим соусом, який тим часом дуже і дуже калорійний. Пропонуємо альтернативу – рідкі амінокислоти. Вони не містять цукру, дріжджів і спирту, зате в їх складі дуже багато білка, необхідного для наших м’язів.

Як використовувати: рідкі амінокислоти ідеально підходять в якості соусу до страв азіатської кухні.

4. Матчу (маття)

Матчу (або маття, що в перекладі з японської означає “розтертий чай”) вважається одним з найбільш корисних сортів зеленого чаю. Він підвищує імунітет, знижує рівень поганого холестерину, нормалізує роботу серцево-судинної і нервової систем, активізує роботу мозку, уповільнює процеси старіння.

Як використовувати: як правило, чай матчу заварюють за традиційною рецептурою і п’ють разом з заваркою (це підсилює його корисну дію на організм). Але останнім часом його все частіше використовують для приготування інших страв, додаючи в випічку, десерти, соуси, коктейлі, каву та інше.

5. Коричневий рисовий сироп

Все більше і більше людей по всьому світу відмовляються від цукру на користь його натуральних замінників, наприклад, нектару агави або стевії. Рекомендуємо спробувати ще одну альтернативу – коричневий рисовий сироп. Крім великої кількості вітамінів і мінералів, він містить чимало складних вуглеводів (близько 30%), які забезпечують організм енергією, але не призводять до різких стрибків рівня цукру в крові.

Як використовувати: коричневий рисовий сироп хороший для випічки, приготування каш, мюслів, десертів; його можна додавати в чай або каву, використовувати для різних коктейлів.