Як позбутися симптомів сезонної алергії

20 Серпня 2018 14:34

Згідно з інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я, все більше людей у всьому світі страждають від сезонної алергії.

mamovediya.com.ua

mamovediya.com.ua

У кожної людини, що має алергічну реакцію на квіти або пух, є свій “сезон алергії” – у когось це кінець квітня, у когось – травень, а хтось переживає важкий період у червні або в липні.

Основні симптоми сезонної алергії – нежить (алергічний риніт), сльозоточивість очей, задишка, чхання, кашель, задуха, висипання на шкірі.

Існують універсальні і досить прості прийоми, які допоможуть керувати симптомами алергії. За твердженням фахівців-алергологів, найкраща стратегія проти сезонної алергії – якомога більше часу проводити в приміщенні. Таким чином ви зведете до мінімуму контакти з вашими алергенами – пилком трав або дерев.

Правда, не виходити на вулицю – це не найкращий вихід. Що ж варто вам робити, коли ви залишаєте приміщення?

В такому випадку вам необхідно щодня приймати препарати проти алергії. Бажано це робити кожен день до закінчення вашого періоду сезонної алергії.

Серед ефективних препаратів можна відзначити такі, як лоратадин (кларитин), цетиризин, цетрин і ряд інших. Практично всі сучасні препарати проти алергії не мають серйозних побічних ефектів і в той же час досить швидко знімають алергічну реакцію.

Ще один ефективний засіб – це промивання носа. Для цього ви можете використовувати спеціальні спреї, сольовий розчин або воду. Головне – очистити ваш ніс від алергенів.

Якщо алергія застала вас зненацька (наприклад, ви забули прийняти ліки), необхідно спочатку очистити ніс від алергенів. А потім прийняти препарат проти алергії, проте його дія настане не відразу.

І не забудьте відвідати фахівця-алерголога. З його допомогою ви дізнаєтеся, які саме рослини викликають сезонну алергію у вас. Крім того, іноді людина плутає симптоми алергії з інфекцією верхніх дихальних шляхів.