Що потрібно їсти, щоб волосся і нігті були здоровими і красивими

15 Серпня 2018 16:20

Існує кілька продуктів, які безпосередньо впливають на стан наших волосся і нігтів.

zdorovia.com.ua

zdorovia.com.ua

МОЛОКО

Дослідження показали, що недолік заліза, цинку, біотину, і білка може призвести до випадання волосся і ламкості нігтів. Молоко – один з тих супер-продуктів, які містять в собі і білок, і кальцій, і вітамін D, і біотин. Це унікальне поєднання зробить наше волосся м’якими, а нігті – міцними.

ЯЙЦЯ

Наші волосся складаються приблизно з 97% білка. Ми повинні постійно поповнювати запаси нашого організм цим живильною речовиною, яка відповідає за ріст і відновлення клітин. Яйця багаті залізом і біотином – вітамін краси, що містить сірку.

ЛОСОСЬ

Омега-3 жирні кислоти можуть допомогти зміцнити волосся і позбавити від лущення шкіри голови. Вони помітно скорочують ламкість волосся. Лосось також багатий на біотин.

ЗЕЛЕНЬ

Шпинат, капуста та інші темно-зелені овочі багаті вітамінів С і А. Вони беруть участь у виробництві колагену, який в свою чергу бере участь в будівництві та зміцненні кровоносних судин. Вітамін С є важливим компонентом для доброго засвоєння заліза, а вітамін А підсилює ріст волосся. Вітамін С також безпосередньо впливає на хороший стан шкіри голови – неодмінна умова для сильних здорового волосся.

ПОМАРАНЧЕВІ І ЖОВТІ ОВОЧІ

Овочі, багаті вітаміном A, такі як морква і гарбуз, зроблять наші нігті блискучими. Вони також містять такий антиоксидант як бета-каротин, який допомагає організму засвоювати вітамін А, що помітно зміцнює здоров’я шкіри. Якщо ми будемо з’їдати достатню кількість цих овочів, ми забудемо, що таке задирки.

ВОДА

Це не їжа, але якщо ми хочемо мати здорові нігті і волосся, ми повинні уникати зневоднення нашого організму. Достатня кількість води є основним ключем до здорового функціонування всіх систем і органів нашого тіла. Крім усього іншого, саме вода в прямому сенсі доставляє всі поживні речовини, які ми вжили, до волосся і нігтів, дозволяючи їм ставати більш здоровими і красивими.