Чому так важливо пити воду на роботі?

14 Серпня 2018 09:43
zdravija.ua

zdravija.ua

Залежно від статі, віку, ваги людини та фізичного навантаження денна норма споживання рідини може бути різна. За результатами досліджень дорослий чоловік в середньому повинен споживати від 1500 до 1800 мл води, жінки – 1300—1500 мл. води.

Ідеальна формула для вираховування вживання оптимальної кількості води:24*на вагу тіла + 400.

Тобто, якщо ваша вага 50 кг, то 24*50+400=1600 мл води вам потрібно щоденно вживати. Згідно з результатами всеукраїнського багатоцентрового обсерваційного дослідження, українці п’ють вдома більше води, ніж на роботі (навчанні) та на прогулянках.

Так, 50% респондентів вважають, що вживають вдома достатню кількість рідини (61% чоловіків vs 41% жінок). Однак на роботі (навчанні) цей показник склав лише 32% (40% чоловіків vs 25% жінок). І найменше води українці п’ють під час прогулянок – достатньою цю кількість вважають лише 24% опитаних (31% чоловіків vs 18% жінок).

Саме на роботі та навчанні особливо важливо слідкувати за питним режимом, адже середньостатистичний українець проводить на робочому місці 80% свого часу.

Життя сучасного офісного працівника, школяра чи студента щодня наповнене стресом, а його мозок постійно обробляє величезну кількість інформації. До того ж більшість офісних приміщень обладнані кондиціонерами, які висушують повітря. В результаті працівники страждають від типових офісних хвороб, таких як «синдром сухого ока», «комп’ютерний варикоз» (через часте сидіння у позі «нога на ногу»), зниження концентрації та головний біль. Зарадити цим неприємним станам може правильний питний режим.

В ідеалі в офісі, в школі, університеті, мають бути кулери з питною водою, в інших випадках слід завжди мати під рукою пляшку води. Так само важливо слідкувати за питним режимом під час прогулянок.

Прогулянка – це помірне фізичне навантаження, під час якого організм активно втрачає вологу. Для запобігання зневодненню, візьміть за правило слідкувати за кількістю рідини, яку ви вживаєте і завжди мати під рукою пляшку води або будь-якого іншого безалкогольного напою.

Джерело: firtka.if.ua