На Херсонщині запустили соцпроект із розшуку дітей

3 Серпня 2018 08:40
В обласному главку поліції Херсонщини відбулась презентація спільного соціального проекту «Пошук дітей» Національної поліції України та мобільного оператора «Київстар».

Про це інформує прес-служба МВС

“В обласному главку поліції Херсонщини відбулась презентація спільного соціального проекту «Пошук дітей» Національної поліції України та мобільного оператора «Київстар», який передбачає інноваційний підхід до розшуку зниклих дітей та активну участь у цьому громадян”, – йдеться у повідомленні.

Херсон став сьомим містом України, де запустили цей проект.

Суть проекту полягає у тому, що коли зникає дитина, поліція звертається до ПрАТ «Київстар» для інформування населення шляхом надсилання абонентам  миттєвої розсилки смс-повідомлень з інформацією про зниклу дитину. Також в повідомленні буде вказуватися посилання на сторінку ювенальної превенції поліції області у Facebook, де буде розміщене фото дитини та контактні номери телефонів.

Такі смс-повідомлення будуть надходити тим абонентам, які знаходяться у радіусі від 1 до 3 км від місця зникнення дитини. Якщо громадяни побачать розшукувану дитину, або володітимуть якоюсь інформацією про її місцезнаходження, то можуть зателефонувати на лінію «102».

За словами начальника управління превентивної діяльності поліції області Віталія Валяєва, актуальність проекту в тому, що така співпраця поліції та громадськості дасть можливість в найкоротші строки встановити місцеперебування дитини, що зменшить ризик вчинення злочинів відносно неї.

Проект вже працює в Одесі, Дніпрі, Запоріжжі, Львові та Маріуполі. До кінця року планується його запуск в усіх областях України.

Фото: Поліція Херсонщини

Джерело: Укрінформ