Микола Томенко: Я належу до того вимираючого класу політиків, які шанують Конституцію і закони [Відео]

27 Липня 2018 15:01

Лідер політичної партії Громадський рух “Рідна країна” Микола Томенко в ефірі телеканалу “112 Україна” розповів чому роздуми політиків про дочасні вибори президента чи Верховної Ради сьогодні є спекуляцією та ознакою некомпетентності.

“Я належу до того вимираючого класу політиків, які шанують Конституцію і закони. Більшість людей, які працюють у владі та до неї прагнуть, Конституцію не знають і законів не читали. Вони досі ведуть роздуми про якісь дочасні вибори.

Я в своїх судження спираюсь на Конституцію і закони,тому офіційно можу сказати, що дочасні парламентські вибори вже фізично організувати не можна, оскільки діє обмеження -за пів року до завершення перебування президента на посаді цього робити не можна, далі за 30 днів потрібно розпустити парламент і дати можливість створити нову коаліцію, а ще мінімально виборча кампанія триває 60 днів. Я веду до того, що немає сенсу навіть обговорювати питання про дочасні вибори Верховної Ради.

Далі поясню щодо дочасних виборів президента. Які юридичні підстави у президента оголосити дочасні президентські вибори? Формально тільки одна – він добровільно йде у відставку. Я думаю, він не самогубець, щоб добровільно полишити пост і залишитись перед виборами без адмінресурсу.

Тому я більш ніж переконаний, що перший тур президентських виборів відбудеться 31 березня, а в жовтні ми будемо обирати парламент”.