У Херсонській області один з найнижчих рівнів заробітної плати в країні

24 Липня 2018 08:08

У січні – травні 2018 року розмір середньої номінальної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій (з кількістю працівників 10 осіб і більше) становив 8 225 грн і порівняно з відповідним періодом попереднього року збільшився на 26,7%.

Такі показники економіки України за 5 місяців 2018 року наводить Державна служба статистики.

До видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці у січні – травні Держстат зарахував авіаційний транспорт, фінансову та страхову діяльність, інформацію та телекомунікації, професійну, наукову та технічну діяльність, а серед промислових видів діяльності – виробництво фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, добування кам’яного та бурого вугілля, де заробітна плата перевищила середній показник в економіці в 1,4-4,0 рази.

Найнижчий рівень заробітної плати – не більше 74% середнього рівня в економіці – спостерігався на підприємствах поштової та кур’єрської діяльності, охорони здоров’я, тимчасового розміщування й організації харчування, бібліотеках, архівах, музеях та інших закладах культури, а також у сфері водопостачання, каналізації, поводження з відходами.

Середній розмір оплати праці в усіх регіонах був вищим від рівня мінімальної заробітної плати, проте лише у чотирьох з них заробітна плата перевищила середню в Україні: м. Київ – 12 721 грн, Донецька область – 9 173 грн, Київська – 8 392 грн та Дніпропетровська – 8 237 грн.

Найнижчий рівень заробітної плати, який не перевищував 79% середнього в економіці, спостерігався в Херсонській, Чернігівській, Тернопільській та Чернівецькій областях.

Індекс реальної заробітної плати в січні – травні 2018 р. порівняно з відповідним періодом 2017 року становив 111,8%.

Як повідомлялося, у січні – квітні 2018 року розмір середньої номінальної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій (з кількістю працівників 10 осіб і більше) становив 8 101 грн і порівняно з відповідним періодом попереднього року збільшився на 26,4%.

Індекс реальної заробітної плати в січні – квітні 2018 року порівняно з відповідним періодом торік становив 111,2%.

Джерело: Укрінформ