Багато людей просто відрізають плісняву з хліба та з’їдають. Однак впродовж останніх років точаться дискусії: чи безпечно це.
Спеціалісти безпеки харчових продуктів із США впевнені, що запліснявілий хліб треба викинути. Все тому, що хліб має м’яку структуру і гриби плісняви проникають всередину випічки. Тож пліснявою заражена набагато більша площа хліба, ніж ми можемо бачити.
До того ж, якщо запліснявів нарізаний хліб у пачці – його теж потрібно викинути, а не просто витягнути “блакитні” скибки. Спори грибів можуть поширитись на всю пачку.
Є корисна пліснява (наприклад на сирах) і вона не шкодить організму. Однак гриби на хлібі не є такими і дійсно можуть зашкодити людині. Наприклад, викликати алергію чи проблеми з органами дихання.
Лікарі стверджують, що небезпечно навіть вдихати спори плісняви. Зіпсутий хліб варто щільно закрити у пакеті та викинути в урну, аби до пакету не могли дістатись діти чи домашні тварини.