Від спеки можна врятуватися не тільки прохолодними напоями чи морозивом, а й фруктовим льодом. Він виходить дуже смачним з кавуна. Готується він легко, адже складається тільки з цукру, фруктового соку або ягідного пюре. Цей прохолодний десерт має насичений смак і аромат.
Лід з кавуна з лаймом
Інгредієнти:
450 г м’якоті кавуна без насіння
2 столові ложки цукру
2 столові ложки соку лайма
Приготування:
Розрізати кавун на невеликі шматки і скласти їх в блендер з цукром і соком лайма.
Збити з водою або соком, щоб зробити суміш рідшою.
Перелити в формочки і заморозити.
Кавуновий лід з чорницею
Інгредієнти:
6 склянок нарізаною м’якоті кавуна без насіння
3 столові ложки цукру
½ столової ложки соку лайма
⅛ чайної ложки солі
1 столова ложка нарізаного листя м’яти
½ склянки свіжої чорниці
Приготування:
У блендері збити кавун разом з цукром, соком лайма і сіллю до отримання однорідної маси.
Додати м’яту і ще раз збити. Покласти промиту чорницю і акуратно перемішати.
Перелити суміш у формочки для морозива і поставити в морозильну камеру.
Лід з кавуна з імбиром
Інгредієнти:
м’якоть половини середнього кавуна
2 см кореня імбиру
дрібка морської солі
50 мл текіли або рому
Читай також: Пончики “Веселка” печуть 4 хвилини
Приготування:
З кубиків кавуна та очищеного імбиру потрібно зробити пюре.
Додати морську сіль та алкоголь. Протерти суміш через сито.
Перелити в формочки для морозива і заморозити.