Способи визначення хвороб по обличчю людини

10 Липня 2018 12:40
Фото: depo.ua

Фото: depo.ua

Щоб вчасно побачити збої в роботі організму варто придивитися до свого обличчя. На ньому можна “прочитати” симптоми деяких хвороб і виявити їх на ранній стадії.

Як стверджував відомий лікар Микола Пирогов, будь-яка хвороба залишає слід на обличчі людини. Її може визначити навіть людина без медичної освіти. Наприклад, наявність кіл під очима часто вказує на проблеми з нирками. Є навіть наука патофізиогноміка, яка займається видимими на обличчі симптомами хвороб.

Передчасні зморшки

Зморшки є неминучим ознакою старіння. А ось передчасні зморшки – це не тільки ознака поганого догляду за шкірою, а й свідчення розвитку остеопорозу.

Волосся на обличчі

Вони з’являються у чоловіків з приходом статевого дозрівання. Для жінок волосся, що росте на обличчі не є нормою. Це може бути симптомом полікістозу яєчників, викликаного гормональним дисбалансом.

Дуже суха і потріскана шкіра

Вона може бути результатом впливу клімату і навколишнього середовища. В таких умовах шкіра швидко старіє і лущиться. Але коли такі ознаки притаманні шкірі всього тіла, це може говорити про наявність гіпотиреозу або діабету.

Висип, почервоніння, рум’янець не є катастрофою. Але якщо вони є постійно – це може бути симптомом червоного вовчака, захворювання, яке зачіпає різні органи тіла. Також можуть проявляти себе себорейний дерматит (запалення сальних залоз), пов’язаний з хворобою Паркінсона, або ВІЛ-інфекція на ранній стадії.

Потріскані губи

Ця пробема може зявитися через сезонну застуду або кашель. Так проявляється недостатнє зволоження. А ще потріскані губи свідчать про дефіцит вітаміну В, лікарських алергіях, зневодненні та розладі щитовидної залози.

Пігментація на шиї

Пігментація може бути через надмірне перебування на сонці. Якщо причина не в цьому то лущення на шиї може свідчити про діабет або алергію.

Родимки – ці нешкідливі пігментні плями, часом можуть свідчити про рак шкіри і навіть злоякісної меланоми. Слідкуйте за кольором родимок, їх розмірами і динамікою.

Набрякле обличчя може говорити про Едеми – розлади, коли в організмі затримується рідина через погану роботу нирок. Набрякле обличчя може свідчити про проблеми з нирками

Джерело: gazeta.ua