Спортивний хаб на Лазурному березі Херсонщини

2 Липня 2018 11:50

У Херсонській області будують олімпійський центр, якого так не вистачає українським спортсменам після анексії Криму.

Із анексією Росією Криму Україна втратила не лише одну із своїх житниць та потужну курортну оздоровницю. Було втрачено регіон, в якому, завдяки сприятливим кліматичним умовам та розвиненій спортивній інфраструктурі, гартували свою майстерність в осінній та весняний періоди українські спортсмени. Звичайно ж, це породило певні проблеми щодо їхньої підготовки до всеукраїнських і міжнародних змагань. Та, схоже, гострота цих проблем найближчим часом суттєво зменшиться. Адже на Херсонщині на березі Чорного моря в курортному смт Лазурне Скадовського району на базі оздоровчого центру «Прибрежний» буде збудовано за міжнародними стандартами і новітніми технологіями Спортивну арену – сучасний Центр олімпійських видів спорту, де зможуть тренуватися та змагатися як спортсмени найвищого рівня, так і талановита молодь. І це вже не просто плани.

Першу чергу Спортивної арени урочисто здали в експлуатацію 23 червня 2018 року. Це збудоване за участі спеціалістів із Польщі футбольне поле із штучним покриттям розміром 68 на 105 метрів.

«Надзвичайно хвилююча, чесно кажучи, мить. Сьогодні по всій державі, попри війну, попри важкий економічний і соціальний стан, відкриваються нові об’єкти спортивної інфраструктури, школи, лікарні, фельдшерсько-акушерські пункти. На бюджетні кошти, звичайно, легко все побудувати, коли вони виділяються державою, коли можна показати дуже швидко ефективність використання цих коштів. Але тут – прекрасний приклад державно-приватного партнерства, коли держава створює умови, а бізнес вкладає кошти. Унікальність цього об’єкту в тому, що це виключно приватна ініціатива. Це проект Андрія Путілова, його енергія, завзяття, бізнес-відповідальність», – наголосив у виступі на церемонії відкриття першої черги Спортивної арени у Лазурному віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

БЕЗ АНАЛОГІВ НА ПІВДНІ УКРАЇНИ

Центр олімпійських видів спорту у «Прибрежному» – це  спорткомплекс європейського рівня, у якого, як зазначалося на церемонії відкриття його першої черги, на даний час немає аналогів серед спортивних об’єктів на півдні України. Площа Спортивної арени становитиме 14 тис. кв. м, а вже збудованого футбольного поля як частини даного об’єкту – 8 тис. кв. м.

Спортивне ядро даного об’єкта включає в себе кругову легкоатлетичну доріжку зі штучним покриттям – на 4 смуги, довжиною 400 м, майданчик для легкоатлетичних стрибків в довжину, потрійних стрибків та стрибків з жердиною, спринтерську доріжку на 6 смуг довжиною 100 м, футбольне поле розміром 68х105 м зі штучним покриттям, сертифікованим за стандартами Федерації футболу, 2 сектори ігрових багатофункціональних майданчиків. Серед них, зокрема, 2 баскетбольних поля розміром 15,1х28,1 м та 4 волейбольні майданчики розміром 9х18 м.

Джерело: Укрінформ