5 рецептів фруктових лимонадів, які швидко освіжають

27 Червня 2018 12:51

У спеку завжди хочеться випити чогось холодного, щоб освіжитися. Це не обов’язково може бути вода чи звичний цитрусовий лимонад. Цей напій можна зробити з багатьох інших фруктів. Дуже смачним виходить ванільний та кавуновий. Особливо освіжає мятний. Є багато варіантів його приготування. Кожен може вибрати, який йому найбільше до вподоби.

vk.com/cook_idea

vk.com/cook_idea

Суничний лимонад

Інгредієнти:

1 склянку свіжого лимонного соку (приблизно 4-6 шт)

1 склянка цукрового сиропу

450 г суниці

1 л газованої води

листя м’яти і суницядля прикраси

лід

1/2 склянки води

1/2 склянки цукру для сиропу

Приготування:

Змішати воду і цукор. Перемішувати поки цукор не розчиниться.

Суницю змішати в блендері з половиною склянки сиропу до однорідної маси.

Далі в графині або в глечику перемішайте суничну масу, лимонний сік, решту півсклянки цукрового сиропу і газовану воду.

Додати лід і прикрасити лимонад листям м’яти і суницею.

Напій готовий. Можна розливати по порціях і насолоджуватися.

М’ятний лимонад

Інгредієнти:

2,5 літра газованої води

4 невеликих лимона

10 листочків м’яти і півсклянки цукру

Приготування:

Вичавити з лимона сік в соковижималці.

Для сиропу, закип’ятити воду з цукром і додати кірки лимона і листя м’яти.

Варити 5-7 хвилин, потім зняти з вогню.

Ємність з готовим сиропом повністю охолодити. Вийняти лимони і м’яту, процідити.

Далі налити лимонний сік, все перемішати і додати лід.

Ванільний лимонад

Інгредієнти:

6 склянок води

4 лимона

2/3 склянки цукру

чверть ч. л. ванільного екстракту

Приготування:

Лимон розрізати на половинки. Вийняти м’якоть і подрібнити її в блендері.

Додати цедру двох лимонів, попередньо перетерту з цукром, 2 склянки води і ванільний екстракт.

Все це також перемішати в блендері.

Суміш перелити в графин і додати решту води.

Безалкогольний апельсиновий мохіто

Інгредієнти:

500 мл газованої води “Спрайт”

6-8 листочків м’яти

1 апельсин

1 ківі

6 ч. л. коричневого цукру і лід

Приготування:

Розрізати навпіл апельсин.

Кожну половину порізати великими часточками.

Далі очистити ківі і нарізати його великими шматочками.

Приготувати 3 келихи для мохіто. В кожен насипати 2 чайних ложки цукру і покласти однакову кількість часточок апельсина.

Промити м’яту. Скласти її у келихи і трохи потовкти, щоб апельсин пустив сік.

У кожен келих покладіть ківі і лід. Залити все охолодженим “Спрайт”.

Коктейль з кавуна

Інгредієнти:

м’якоть 1 кавуна

100 мл “Спрайт”

чверть лимона

1 ч. л. тростинного цукру (для однієї порції).

Приготування:

Змішати в блендері всі інгредієнти.

Потім усе це вилити в келих і додати льоду.

Джерело: gazeta.ua