У спеку завжди хочеться випити чогось холодного, щоб освіжитися. Це не обов’язково може бути вода чи звичний цитрусовий лимонад. Цей напій можна зробити з багатьох інших фруктів. Дуже смачним виходить ванільний та кавуновий. Особливо освіжає мятний. Є багато варіантів його приготування. Кожен може вибрати, який йому найбільше до вподоби.
Суничний лимонад
Інгредієнти:
1 склянку свіжого лимонного соку (приблизно 4-6 шт)
1 склянка цукрового сиропу
450 г суниці
1 л газованої води
листя м’яти і суницядля прикраси
лід
1/2 склянки води
1/2 склянки цукру для сиропу
Приготування:
Змішати воду і цукор. Перемішувати поки цукор не розчиниться.
Суницю змішати в блендері з половиною склянки сиропу до однорідної маси.
Далі в графині або в глечику перемішайте суничну масу, лимонний сік, решту півсклянки цукрового сиропу і газовану воду.
Додати лід і прикрасити лимонад листям м’яти і суницею.
Напій готовий. Можна розливати по порціях і насолоджуватися.
М’ятний лимонад
Інгредієнти:
2,5 літра газованої води
4 невеликих лимона
10 листочків м’яти і півсклянки цукру
Приготування:
Вичавити з лимона сік в соковижималці.
Для сиропу, закип’ятити воду з цукром і додати кірки лимона і листя м’яти.
Варити 5-7 хвилин, потім зняти з вогню.
Ємність з готовим сиропом повністю охолодити. Вийняти лимони і м’яту, процідити.
Далі налити лимонний сік, все перемішати і додати лід.
Ванільний лимонад
Інгредієнти:
6 склянок води
4 лимона
2/3 склянки цукру
чверть ч. л. ванільного екстракту
Приготування:
Лимон розрізати на половинки. Вийняти м’якоть і подрібнити її в блендері.
Додати цедру двох лимонів, попередньо перетерту з цукром, 2 склянки води і ванільний екстракт.
Все це також перемішати в блендері.
Суміш перелити в графин і додати решту води.
Безалкогольний апельсиновий мохіто
Інгредієнти:
500 мл газованої води “Спрайт”
6-8 листочків м’яти
1 апельсин
1 ківі
6 ч. л. коричневого цукру і лід
Приготування:
Розрізати навпіл апельсин.
Кожну половину порізати великими часточками.
Далі очистити ківі і нарізати його великими шматочками.
Приготувати 3 келихи для мохіто. В кожен насипати 2 чайних ложки цукру і покласти однакову кількість часточок апельсина.
Промити м’яту. Скласти її у келихи і трохи потовкти, щоб апельсин пустив сік.
У кожен келих покладіть ківі і лід. Залити все охолодженим “Спрайт”.
Коктейль з кавуна
Інгредієнти:
м’якоть 1 кавуна
100 мл “Спрайт”
чверть лимона
1 ч. л. тростинного цукру (для однієї порції).
Приготування:
Змішати в блендері всі інгредієнти.
Потім усе це вилити в келих і додати льоду.