“Шафа!фест”: від поезії до хеві-металу

26 Червня 2018 10:44

На День молоді в Urban CAD лунали поезія, проза та жива музика. Творчі херсонці зібралися на першому в місті “Шафа!фесті”.

У рамках заходу відбувся творчий батл, переміг у якому херсонський автор Артем Мельниченко. Звання ж “Поета червня” за написання кращого експромту поціновувачі присудили Дарії Кучеренко.

На заході свою творчість презентували близько 20 письменників, виконавці, музиканти та 13 рок-гуртів. Зокрема, “Матроси Криголама”, “Tape Of Memories”, “WindMusic”, “Старый Мотив”, “Нефеншуй”, “Меридиан 246”, “LinRock”, “Gladium”, “I.C. People”, “Metameria”, “Исповедь”, “Скифы”, “Under_Sight” та інші.

“Вцілому, добре. Були деякі технічні недопрацювання, однак цей фестиваль зібрали вперше і, як відомо, ідеального нічого не буває… Треба такі заходи проводити частіше: збираються поети, гурти та діляться своєю творчістю”, – зазначив музикант гурту “Скифы” Олександр Коваленко.

Гітарист гурту “Исповедь” Юрій Лобачов переконаний: заходи на кшталт “Шафа!фесту” показують, що у нашому місті є культура:  талановиті автори, поети, музиканти, справжня жива музика.

Дуже класно, коли є де показати свою творчість. Нажаль, ми встигли зіграти лише одну пісню, але таке буває, коли дуже багато гуртів. Я й мої колеги, ми маємо надію, що наступного разу нам, все ж таки, вдасться відіграти на повну та розкачати народ“, – сказав він.

Музикант та вокаліст гурту “LinRock” Олександр Ліньков: “Я не памятаю, щоб хтось збирав 13 рок гуртів! А “Шафа!фест” зміг! Все пройшло чудово: почали від Музи, а закінчили старим добрим хеві-металом. Ось це я розумію, фестиваль”.

Організатори планують проводити “Шафа!фест” кожного року на День молоді.