У Херсоні відбудеться круглий стіл присвячений річниці відновлення Української Держави

25 Червня 2018 11:52

На 27 червня Херсонська централізована бібліотечна система планує проведення заходів на честь річниці відновлення Української Держави у 1941 році. Відповідно, до виступів запрошено істориків та громадських і політичних лідерів Херсона для обговорення значення й уроків Других Визвольних змагань. Запрошені гості заходу: актив громадських та політичних організацій Херсона, що опікуються пам’яттю про історію боротьби за Незалежність, інтелектуали, викладачі, бібліотекарі.

Частина І. Круглий стіл “ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ В 1941 І ПІВДЕННОУКРАЇНСЬКІ ЗЕМЛІ: 77 РОКІВ ПОТОМУ”

Планується окреслити значення Акту проголошення Української Держави 30 червня 1941 року для історії українського державотворення та вплив цих подій на історичну пам’ять Південноукраїнських земель, визначити роль і форми належного вшанування українців, що боролися за Незалежність в роки Других Визвольних Змагань.

Частина ІІ. Презентація книги Артема Петрика “СВІТЛО ТА ТІНІ ПЕРШОЇ РЕСПУБЛІКИ: ЛИТОВСЬКА ДЕРЖАВА У 1918-1940 РОКАХ”

Планується обговорити досвід виборювання Литовської державності після розпаду Російської імперії, актуалізувати для сучасника історію співпраці між литовськими урядами міжвоєнного періоду та УВО-ОУН, дослідити вплив литовського державотворення на рух українських націоналістів.

Місце та час проведення: Центральна бібліотека ім. Лесі Українки (місто Херсон, вул. Потьомкінська 97); 27 червня 2018 року, 10.00-12.00.