У спеку загострюються хвороби серця і судин. Тому фахівці Європейської асоціації кардіологів рекомендують збільшити літом прийом продуктів, які природним шляхом підтримувати нормальну роботу серцево-судинної системи.
Це цілком доступні фрукти та овочі.
Абрикоси містять багато калію, який життєво необхідний для підтримки роботи серця. Сік абрикоса знижує тиск, але через те, що він містить багато фруктових цукрів, не варто пити більше двох склянок на день.
Темний виноград багатий вітамінами і сприяє виведенню рідини з організму.
Їсти потрібно петрушку, сік якої знижує тиск.
У помідорах багато магнію, який зміцнює серцевий м’яз і тонізує судини.
Також фахівці рекомендують їсти капусту. У ній є вітамін С і клітковина. Капуста очищає судини від закупорки та виводить жир і токсини.