Спека для літа є нормальним явищем. Проте, коли стає аномально висока температура повітря, страждають люди з серцево-судинними захворюваннями.
Вчені пропонують їм харчуватися продуктами, які захищають серце від високих температур.
Слід включити в свій раціон максимально багато зелені, особливо, петрушки. Вдалося встановити, що її сік може значно знизити артеріальний тиск. До того ж, в ній містяться у величезній кількості антиоксиданти, які сприяють адаптації до спеки і попереджають розвиток різних недуг.
Кардіологи також радять їсти багато помідорів і болгарського перцю. В них міститься магній, який позитивно впливає на серцево-судинну і нервову системи.
Також слід вживати салати з капусти і абрикоси, які зміцнюють стінки серця і відстрочують ранню появу проблем з кардіосистемою.
Усі ці продукти є профілактичними по відношенні до онкології і діабету.