Нацпарком Херсонщини проляжуть нові маршрути для туристів

22 Червня 2018 08:01

Фахівці національного парку “Нижньодніпровський”, що в Херсонській області, розробляють нові туристичні маршрути.

Як повідомили в прес-службі нацпарку, до чинних маршрутів також додали нові об’єкти відвідування.

Так, маршрут “Місто тисячі джерел”, що веде в Нову Каховку, тепер передбачає відвідування Каховської ГЕС. Крім степових водоспадів і великого виробничого підприємства, екскурсанти можуть побачити вікові платани й дуби міської набережної, залишки маєтку Петра Трубецького і середньовічну вежу литовського князя Вітовта.

Крім того, співробітники відділу рекреації нацпарку наразі завершують роботи з маркування водно-пішохідного туристичного маршруту “Дніпровська Гілея” для шанувальників активного відпочинку. Шлях маршруту вже обстежено й визначено на протоках Хмільник і Гниловід. Інформаційний стенд-картосхему розробленого шляху встановили на території бази “Козак” в селі Одрадокам’янка Бериславського району. Також монтуються інформаційні знаки вздовж маршруту й облаштовуються майданчики для двох наметових стоянок.

У прес-службі нацпарку додали, що серед найближчих планів – розроблення ще кількох водних туристичних маршрутів Дніпровськими плавнями, озерами та протокою Річище, старт яких планується з бази розміщення Козацького природоохоронного науково-дослідного відділення на річці Козак (с. Ольгівка Бериславського району).

Джерело: Укрінформ