Херсонські учні стали срібними призерами Міжнародного конкурсу наукових проектів GENIUS Olympiad 2018

19 Червня 2018 16:41

Із 11 по 16 червня у місті Освего, штат Нью-Йорк, США відбувся Міжнародний конкурс наукових проектів GENIUS Olympiad 2018.

Олімпіада «Genius» – щорічна міжнародна університетська олімпіада, яка заснована Oswego State University of New York (SUNY) і традиційно проводиться у другій половині червня для випускників шкіл. У заході взяли участь учні фізико-технічного ліцею. Олімпіада складається з декількох етапів і виявляє не лише талановитих і успішних учнів, але і надає можливість молоді з різних країн поділитися своїм першим науковим досвідом.

Учні фізико-технічного ліцею представляли такі теми:

1) Терентьєв Максим, “Розробка пристрою для покращення венозного кровообігу за допомогою електричного струму”. Наукові керівники: Пашко Іван Михайлович, Пашко Максим Іванович.

2) Тищенко Валерія, “Перетворювач тривимірних механічних коливань в електроенергію”. Науковий керівник Растьогін Михайло Юрійович.

3) Зелінська Поліна, “Зміна морфофункціональних показників крові під впливом електричної та хімічної стимуляції”. Наукові керівники: Растьогін Михайло Юрійович, Пашко Максим Іванович.

Двоє учнів 11 класу Терентьєв Максим та Тищенко Валерія стали срібними призерами, Зелінська Поліна отримала бронзову медаль.

Вітаємо учнів Херсонського фізико-технічного ліцею з перемогами!