5 легких способів у спеку освіжити кімнату

19 Червня 2018 13:44

Спека заважає не тільки надворі, а й в квартирі. Щоб зробити житло прохолоднішим, допоможе один з 5 легких способів.

Не відкривати вікна

pinterest.com

Відкривання вікон і часте провітрювання приміщення в жарку погоду не забезпечить квартиру прохолодою. Відкривши вікна, ти запустиш спеку з вулиці прямо в квартиру, яка і до того вже тепла. Тому провітрювати приміщення краще вночі або рано вранці.

Ще один дієвий спосіб – не зашторювати вікна. Щоб сонце не заходило в кімнату, повісити на вікна темні гардини, а краще ролети або жалюзі.

pinterest.com

Наклеїти сонцезахисну плівку

Плівка з тонким напиленням металу використовується для часткового відображення сонячного світла і забезпечує комфортну температуру всередині кімнат. А ще створює приглушене денне світло.

Встановити кондиціонер

pinterest.com

Кондиціонер кращий спосіб “охолодження” кімнати. Витратившись один раз на покупку, можна контролювати клімат в кімнаті не один рік.

При його установці варто враховувати напрям потоку охолодженого повітря. Це не повинні бути місця частого перебування – ліжко, диван, письмовий або обідній стіл.

Купити вентилятор

pinterest.com

Недорога альтернатива кондиціонеру – вентилятор. Його можна переносити в різні кімнати і за допомогою пульта управління перемикати швидкості. Краще вибрати важкий стійкий варіант з металевим корпусом і лопатями.

Зволожувати квартиру

pinterest.com

Якщо квартира розташована не на сонячній стороні і не сильно перегрівається, то цілком можна обійтися звичайним зволожувачем повітря. Він наповнить приміщення вологістю і легкої прохолодою, яка подібна до морського бризу.

Ще бувалі господині радять в літню спеку частіше мити підлогу і робити вологе прибирання. І бажано щодня протирати пил з поверхонь

Джерело: gazeta.ua