Міносвіти відкрило спеціальність «Медицина» для Херсонського університету

11 Червня 2018 10:42

ФОТО MAPIO.NET

Згідно з рішенням Ліцензійної комісії Міністерства освіти і науки України від 15 травня 2018 року «Про ліцензування освітньої діяльності» Херсонському державному університету надано ліцензію на підготовку фахівців за другим (магістерським) рівнем вищої освіти за спеціальністю «Медицина» з ліцензованим обсягом підготовки — 150 осіб. Про це йшлося під час освітянської конференції, яка днями відбулася в стінах Херсонської ОДА.

За словами голови Херсонської ОДА Андрія ГОРДЄЄВА, підготовка спеціалістів цієї галузі допоможе кадрову проблему, яка виникла під час утворення ОТГ. «Під час впровадження реформи децентралізації ми зіштовхнулися з тим, що сьогодні на Херсонщині є «кадровий голод» спеціалістів вузького профілю, зокрема у нас не вистачає вчителів — 1700 працівників, медиків — 1500 осіб, а також архітекторів», — говорить Гордєєв.

«Спеціальність передбачає підготовку лікарів сімейної медицини з отриманням професійної кваліфікації — лікар. Підготовку студентів буде здійснювати висококваліфікований професорсько-викладацький склад, серед якого доктори та кандидати медичних, фармацевтичних, хімічних наук та фахівці з фізичного виховання та спорту, спеціалісти з фізичної реабілітації», — коментує в.о. ректора Херсонського державного університету Наталія ТЮХТЕНКО.

У Херсонській ОДА повідомляють, що практична підготовка студентів здійснюватиметься в провідних медичних установах Херсона та області: в міських та обласній клінічних лікарнях, обласних кардіо- та онкодиспансерах, центрах громадського здоров’я та соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Іван АНТИПЕНКО, «День»