На Херсонщині зростає кількість студентів з окупованого Криму

4 Червня 2018 08:01

daily.rbc.ua

Кількість студентів з анексованого Росією Криму, які навчаються у закладах вищої освіти на Херсонщині, протягом останніх років зростає у геометричній прогресії.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив заступник голови Херсонської облдержадміністрації Андрій Балонь.

“Я б сказав, що це геометрична прогресія. Якщо в 2016 році вступили (до закладів вищої освіти на Херсонщині – ред.) близько 30-ти дітей із Криму, то за 2017 рік у нас вже їх майже 200. Я сподіваюсь, що ця стала тенденція до зростання збережеться і в цьому році”, – зазначив Балонь.

Він зауважив, що, судячи з результатів двох попередніх років, спостерігається велика зацікавленість випускників кримських загальноосвітніх навчальних закладів до Херсонської державної морської академії, Херсонського національного технічного університету та Херсонського державного університету. “Є також і студенти (з Криму – ред.), які навчаються в Херсонському державному аграрному університеті, але їх дещо менша кількість”, – сказав заступник голови ОДА.

За його словами, найбільше кримських студентів навчається у Херсонському держуніверситеті.

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня у Херсонському державному університеті відбувся захід у межах дня відкритих дверей закладів вищої освіти України, на базі яких створені освітні центри “Донбас-Україна” та “Крим-Україна”. До Херсона приїхали запрошувати до себе на навчання випускників з тимчасово окупованих територій загалом представники 35 закладів вищої освіти України. Такі самі дні відкритих дверей відбулись у п’ятницю ще у двох містах України – Сєверодонецьку та Маріуполі.